23948sdkhjf

Geopal rider med på PtX-bølgen og lægger sig ud

Producenten af gasalarmsystemer Geopal har hidtil produceret sine enheder til detektering af gasser, dampe og giftige luftarter på kraftværker, biogasanlæg, renseanlæg og parkeringskældre. 

Men nu har selskabet koblet sig på en af de helt store og forholdsvist nye game-changere i energisektoren, nemlig PtX. Og har i den anledning udviklet en helt ny gasdetektor specielt velegnet til PtX-anlæg. 

- Med denne nye teknologi er der brug for detektering af brint/hydrogen og til de flydende brændstoffer, som methanol og ammoniak, hvor der er risiko for eksplosionsfare, og derfor stilles der meget høje krav til sikkerhed, herunder SIL2-godkendelse. Med vores GP-Nova med SIL2- godkendelse rammer vi markedet spot on, siger Christian Møller, direktør hos Geopal, der udvikler og producerer sine detektorer på sin fabrik i Vedbæk. 

Salget er steget

Udviklingen af gasdetektorer til målrettet PtX-anlæg må kaldes rettidig omhu. I hvert tilfælde har Geopal formået at ramme markedet på et gunstigt tidspunkt. 

- Vi har mødt stor interesse på messer i udlandet, og allerede inden for kort tid solgte vi de første 100 GP-Nova’er på det danske marked. Power-to-X teknologien og vores GP-Nova gasdetektor er en perfekt duo, siger Christian Møller og fortsætter:

- Vi får flere og flere ordrer til Power-to-X og vores salg er steget markant.

Lægger sig ud

Med den store interesse og det stigende salg følger et behov for større og flere faciliteter. 

- Vores kunder er nogle af de store spillere på PtX-markedet, og mange af vores kunder er placeret i Jylland, hvorfor vi også har måtte åbne ny afdeling i Vejle med lager og tilknyttet serviceafdeling, så vi kan være tættere på vores kunder, siger Christian Møller.

Samtidig leder Geopal efter et større domicil på Sjælland, da man alene sidste år øgede medarbejderstaben med 25 procent. Og der er flere ansatte på vej. 

- Vi har derfor ikke længere plads på vores hovedkontor i Vedbæk. Vi har travlt, og vi skal løbe endnu hurtigere med den nye PtX teknologi og den stigende efterspørgsel, slutter Christian Møller. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094