23948sdkhjf

Vil din virksomhed sælge varer til FN?

Seminar i København sætter fokus på FN’s indkøb af varer, der i 2010 udgjorde svimlende 87 mia. kr. Der købes blandt andet telekommunikationsudstyr, og potentialet er stort.
Den 6. og 7. juni deltager 153 forretningsfolk i et halvårligt indkøbsseminar for FN, der i år finder sted i København.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr udtaler ved seminarets åbning:

- I Danmark har vi mange innovative og bæredygtige løsninger og kompetencer, som kan hjælpe FN til at løse de globale udfordringer, som organisationen arbejder med. Det kommer i sidste ende udviklingslandene og de kriseramte lande til gode. Ved at sælge gode danske varer og tjenesteydelser bidrager vi til en mere bæredygtig udvikling og bedre levevilkår i udviklingslandene.

Ikke så svært at blive leverandør
Direktør i DI, Thomas Bustrup, pointerer, at danske virksomheder allerede er på banen som leverandører til FN-organisationerne, men potentialet er langt større:

- FN køber mange forskellige produkter og services, og det er faktisk ikke så svært at blive leverandør, som nogle måske tror. Danmark er meget heldig at have flere af de store organisationer i København, så man kan faktisk betragte FN som et stort eksportmarked lige i vores baghave, siger DI-direktøren.

Udover FN’s 35 organisationer og en række mellemfolkelige organisationer deltager 92 danske, 14 norske og 4 islandske virksomheder i det fællesnordiske arrangement, som organiseres af Generalkonsulatet i New York og DI i samarbejde med DI, Innovasjon Norge, NOREPS og íslandsstofa.

FAKTA
I 2010 indkøbte FN varer og tjenesteydelser for intet mindre end 87 mia. k Danmark eksporterer årligt for cirka 1,8 mia. kr. om året, heraf 1,3 mia. kr. i varer og 500 mio. kr. i tjenesteydelser.

Danske virksomheder sælger typisk produkter som IT-udstyr, kontorforsyning, vacciner, medicinsk udstyr, myggenet, valg-udstyr, telekommunikationsudstyr, fødevarer, møbler og køleudstyr. Af services er langt den største del af den danske indtjening på fragt- og transportservices, men vi sælger også konsulentbistand til fx minerydningsopgaver.

Der anslås at være et betydeligt potentiale for danske leverandører. Det gælder eksempelvis indkøb af miljørådgivning, bygge- og ingeniørrådgivning samt markedsføring og informationsydelser. Herudover er der i FN-regi et stort behov for vandteknologi og løsninger til levering af rent drikkevand.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125