23948sdkhjf

Apple satser på grøn energi

Verdens største firma har planer om at lade sine datacentre i USA køre på grøn energi inden årets udgang.
Apple iværksætter nu en ny charmeoffensiv. Firmaet har netop offentliggjort planer om at lade sine største datacentre i USA køre udelukkende på grøn energi inden året er omme.

- I slutningen af 2012 vil vi dække energibehovet på datacentret i Maiden, North Carolina, udelukkende ved hjælp af vedvarende energikilder. For at opfylde målet opbygger vi vores egne anlæg, der skal levere over 60 % af den rene energi, vi har brug for, skriver Apple i en pressemeddelelse, der uddybende fortsætter:

- Vi er ved at opbygge to solcelleanlæg i og omkring Maiden. Til anlæggene bruges meget effektive solceller og et avanceret system, der sikrer, at solcellerne følger solen. Et 20 megawatt anlæg, der dækker 40 hektar på datacentrets område, vil producere 42 millioner kWh el om året. Et anlæg på 40 hektar nogle kilometer derfra vil også producere 42 millioner kWh. Det giver i alt 84 millioner kWh ren energi om året. Når det biogasbaserede brændselscelleanlæg på 5 megawatt bliver taget i brug senere i år, vil det levere over 40 millioner kWh ren energi om året. Det betyder, at Apple vil producere lige så meget el fra vedvarende energi på stedet – 124 millioner kWh – som svarer til forbruget i 10.874 husholdninger.

De resterende 40 procent af energibehovet skal dækkes gennem direkte indkøb af ren energi baseret på lokale og regionale energikilder, oplyser Apple.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08