23948sdkhjf

Monta vil i alles lommer: Kapitalfonde skyder 111 millioner kroner ind

Den unge software-virksomhed Monta har netop fået en massiv kapitalindsprøjtning til ambitionen om at skabe en global virksomhed med bund i køb og salg af el til elbiler.

I den netop afsluttede investeringsrunde rejste Monta 15 millioner euro, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Størsteparten af pengene kommer fra kapitalfondene Creandum og Headline. Med de nye penge har Monta samlet set fået investeringer for 150 millioner kroner siden opstarten i slutningen af 2020.

Montas forretning er kort fortalt at tilbyde elbilisterne en app og et betalingssystem til ladeoperatørerne uanset deres hardwareprofil.

Montas software hjælper ejerne af ladestandere med at bestemme, hvem der har adgang, hvornår og til hvilken pris.

Systemet giver også operatørerne overblik over brugere, forbrug, status og betalinger og virker med over 50 hardware mærker herunder ABB, Easee og Webasto.

Som elbilist kan Monta bruges til at oplade, når det er strømmen er billigst eller grønnest derhjemme, og appen giver adgang til 150.000 ladepunkter i hele Europa.

Kilde: Monta

- Som elbilist har jeg på egen krop oplevet, hvor besværligt det er at oplade min elbil i og udenfor Danmark. Ét sted skal jeg downloade en specifik app, et andet sted er ladestanderen i uorden. Monta strømliner ladeoplevelsen for elbilister og ved at tilbyde et komplet styresystem til ejere af ladestandere, er vi med til at udvide ladenetværket i Danmark og resten af verden, siger Casper Rasmussen, der er administrerende direktør og co-founder i Monta. 

Med de nye penge vil Monta i indeværende år åbne op i to nye lande og samtidig øge antallet af medarbejdere fra 70 til 140.  Positionen i Skandinavien, Storbritannien og Tyskland skal også styrkes i 2022.

Monta har en markedsandel på omkring 30 procent i Danmark og sigter i den sidste ende efter 70 procent på alle verdens markeder inden for få år. 

- Vores mission er accelerere antallet af elbiler i hele verden gennem innovativ software og services. Hele opladningsbranchen har i for lang tid været domineret af tunge virksomheder som elselskaber, ladestandeproducenter og operatører, der ikke tænker i softwareløsninger, og som ikke ser, at det her er et globalt problem, siger Casper Rasmussen.

- Som en teknologivirksomhed bygger vi en skalerbar ladeinfrastruktur, der går på tværs af landegrænser og hardware. Med den seneste investering er vi et skridt tættere på lykkes, lyder det fra direktøren. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109