23948sdkhjf

Kloge hoveder forlader Danmark

Mens nettoindvandringen næsten udelukkende består af ufaglært arbejdskraft, forlader et stort antal veluddannede hvert år Danmark for at arbejde i udlandet.
Hvert år forlader flere end 20.000 danskere landet for at uddanne sig eller arbejde i udlandet.

Og for en stadig stigende andel gælder det, at de aldrig kommer tilbage til det danske arbejdsmarked. Dette gælder især for ingeniører.

- Eventyret med at komme ud og lære noget nyt oven i det, som man kan i forvejen, driver mange. Det er ikke overraskende for mig, at mange af vores medlemmer er bosat ude. Det, der overrasker mig, er stigningen i antallet af dem, der ikke har tanker om at komme hjem, siger formanden for Ingeniørforeningen (IDA), Frida Frost, til Jyllands-Posten ifølge Ritzau.

Ufaglært indvandring
I dag er det nemlig knap halvdelen af de adspurgte og bortrejste ingeniører, der ikke regner med at komme hjem til Danmark igen, mens dette tal i 2005 var på 22 procent.

- Det kan være svært at vende hjem, fordi man efter flere år har fået større udsyn og ansvar. Vi og arbejdsgiverne skal sikre og forbedre muligheden for et spændende job, når man kommer hjem. Der har vi en udfordring som forening, siger Frida Frost.

Generelt set er hver fjerde af de danskere, som rejser til udlandet for at uddanne sig eller arbejde, ikke vendt tilbage efter 10 år.

Den udvikling er især bekymrende, fordi 98 procent af den danske nettoindvandring består af ufaglærte, advarer forskningspolitisk chef for Dansk Erhverv, Jannik Schack Linnemann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094