23948sdkhjf

Vestas vil indgå forlig i regnskabssag

En række amerikanske og europæiske aktieinvestorer er angiveligt tæt på at indgå forlig med vindmølleproducenten i en sag om vildledning af børsmarkedet.
Sagen startede i oktober 2010, hvor Vestas ændrede regnskabspraksis, så man fremover ville følge de internationale regnskabsstandarder. Det skriver Børsen.

Vestas erkendte dermed, at man ikke havde fulgt reglerne gennem et år, og det betød, at selskabets aktiekurs faldt med hele 10 procent umiddelbart efter offentliggørelsen.

Tog trussel om retssag med sindsro
En række amerikanske investorer følte sig så misinformerede af Vestas, at de i foråret 2011 besluttede sig for at anlægge sag mod vindmølleproducenten. I efteråret 2011 fulgte en række europæiske investorer trop, og begge grupper forlangte dækning af det tab, de mente at have lidt som følge af vildledningen.

Oprindeligt var Vestas villig til at gå rettens vej for at vinde sagen, og tidligere IR-chef Peter W. Kruse udtalte på det tidspunkt, at han ikke kunne forestille sig, at Vestas ville tabe sagen.

Men nu er vindmølleproducenten angiveligt vendt på en tallerken. Kilder siger til Børsen, at et forlig er meget tæt på med begge grupper. Hverken Vestas eller de sagsøgendes advokater vil dog bekræfte dette, ligesom der heller ikke er nogen forlydender om størrelsen på forliget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11