23948sdkhjf

Fragtkaos fortsætter: Trafikpropper i havnene er på rekordniveau efter svag bedring i foråret

Flaskehalsene i store containerhavne i Asien, Nordamerika og Europa bliver bare værre og værre og er i øjeblikket på rekordniveau, viser en ny analyse fra Sea-Intelligence.

Det skriver Finans.dk.

Analysehuset har undersøgt de situationsrapporter, containerrederiet HMM har sendt til dets kunder hver anden uge siden november 2020 om flaskehalse i havnene.

Kort sagt er der ikke meget positivt at hente i rapporten. Konklusionen lyder, at der ikke på kort sigt er udsigt til forbedringer.

Sea-Intelligence-rapporten konstaterer også, at den aktuelle forværring kommer efter en global forbedring af situationen i havnene.

- Som det ses, viser det samlede indeks for flaskehalse en bedring i første halvdel af juli 2021, men denne bedring er ikke bare vendt - samlet ser vi nu rekordhøje niveauer for flaskehalse, lyder det i rapporten.

Det har fået shipping-eksperten Lars Jensen til tasterne i en kommentar på det sociale medie LinkedIn. Akkompagneret af et billede af den aktuelle situation i Long Beach-havnen ved Los Angeles, hvor de ri øjeblikket ligger 25 containerskibe i kø, skriver han følgende:

- Efter at have set køerne ud for Los Angeles / Long Beach nåede et højdepunkt på omkring 25 skibe i begyndelsen af 2021, så faldt dette langsomt i maj-juni til i bedste fald omkring 10 skibe. Status i dag er, ifølge Vesselfinder, at 25 skibe venter på at lægge til kaj.

- Der er desværre ingen kortsigtede udsigter, der peger på en forbedring af forholdene, og derfor vil shippingvirksomheder fortsat konstatere, at markedet er ekstremt udfordrende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08