23948sdkhjf

MiR angriber markedet med to nye robuste robotter

MiR, Mobile Industrial Robots, går nu på markedet med to nye, store mobile robotter, MiR650 og MiR1300, som kan transportere henholdsvis 650 og 1300 kilo, og som er IP52-ratede. Den fynske virksomhed mener, at der er behov i markedet for store, robuste mobile robotter.

- Vi lytter hele tiden til markedets behov. Her har vi set, hvordan kunder dels ønsker at transportere flere kilo ad gangen, og dels at kravene til robotterne stiger, fordi virksomheder er gået fra at teste anvendelsen af vores robotter til at købe større flåder, som indsættes direkte i kerneproduktionen. Derfor er der behov for stabilitet, sikkerhed og kvalitet. De behov imødekommer vi med de nye robotter, som er mere industrielle, robuste robotter, der kan indgå direkte i virksomheders workflows, siger adm. direktør Søren E. Nielsen, MiR, i en pressemeddelelse fra firmaet.

MiR600 og MiR1350 er markedets første IP52-ratede autonome mobile robotter. Det betyder, at robotternes komponenter er industrielle og beskyttede, og at MiR600 og MiR1350 kan anvendes i mere udfordrende miljøer, fordi de tåler støv og vanddråber. IP52 ratingen betyder, at robotterne er hårdføre nok til at færdes i portåbninger trods støv, snavs, dråber og let nedbør, skriver MiR.

De nye MiR-robotter er størrelsesmæssigt designet til at kunne transportere blandt andet paller og tunge emner og kan således indgå i hele workflowet i en fremstillingsvirksomhed eller i et logistikcenter.

- Automationspotentialet er fortsat langt fra realiseret, når det handler om intern logistik. Der bruges stadig store ressourcer på at transportere emner fra A til B på arbejdspladserne, siger Søren E. Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078