23948sdkhjf

Satellit-startup henter ny millioninvestering

Sternula, der er kommerciel satellitoperatør med fokus på en maritim kommunikationsteknologi, har netop modtaget 6,6 millioner kroner fra 21 nye investorer.

Det oplyser den nordjyske virksomhed i en pressemeddelelse.

Dermed har den danske opstartsvirksomhed nu fået yderligere midler til at udvikle og kommercialisere sit markedsledende satellitnetværk, der skal sikre bedre sikkerhed og navigation til søs.

Det er ikke første gang, at virksomheden for en økonomisk håndsrækning. Innovationsfonden gik allerede sidste år ind og støttede et udviklingsprojekt, som Sternula leder, med 20 millioner kroner.

Markedsledende satellitteknologi skal kommercialiseres

Konkret skal den nye kapitalindsprøjtning bruges til at understøtte kommercialiseringen af Sternulas teknologi til maritime sikkerheds- og navigationstjenester. Derfor vil satellitoperatøren nu investere yderligere i rekruttering, salg og marketing:

- Tidligere funding har primært været afsat til udviklingen af vores teknologi, og nu er tiden kommet til at investere i skaleringen af teamet, så vi kan bygge en kommerciel organisation op. Derfor har det været helt afgørende for os, at de nye investorer kunne bringe så meget viden til bordet inden for blandt andet jura, forsvarsindustrien, den maritime industri og opskalering, forklarer Lars Moltsen.

Hos Sternula planlægger man en børsintroduktion i løbet af de næste par år, når virksomhedens VDES-teknologi efter planen gøres kommercielt tilgængelig på globalt plan fra 2023. Det vil være muligt for interesserede investorer at deltage i mindre kapitaludvidelser frem imod børsintroduktionen. Næste runde bliver til efteråret.

Erfarne kræfter

De 21 private investorer består af både danske og udenlandske investorer, heriblandt stifter af Autorola-koncernen, Peter Grøftehauge, der samtidig er blevet valgt ind i selskabets bestyrelse:

- Sternula er et vildt spændende projekt. Hvis vi lykkes med at lægge den rigtige strategi, så kan det ende med at blive en meget stor virksomhed. De to stiftere er super-ambitiøse og har set en mulighed i markedet, som ingen andre endnu har udnyttet, fortæller Peter Grøftehauge, der efter investeringsrunden ejer mere end 18 procent af selskabet.

Ni af de nye investorer er desuden kommet igennem investornetværket CVX Ventures, hvoraf den maritime ekspert Bengt Sangberg og serieinvestor Anja Erichsen også får plads i Sternulas bestyrelse.

- Sternula som investeringscase er særligt overbevisende på to punkter. Først og fremmest har Lars og Stefan vist, at de kan komme ud over stepperne med projektet og hente den fornødne funding til udvikling. Derudover er der et enormt stort potentiale i markedet, hvor den maritime sektor hungrer efter nye teknologier til besparelser og effektiviseringer, lyder det fra Søren Lund, der er Investment Manager i CVX Ventures.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067