23948sdkhjf

Efter milliardhandel: Om to år har vi 40 pct. flere enheder

IoT-kometen Trackunit, som laver flådeovervågningssystemer til særligt byggebranchen, vil bruge sin nye ejer, Hg, som springbræt til en global ekspansion, der i første omgang rammer Asien og skal give massiv vækst de kommende år.

Det fortæller adm. direktør Søren Brogaard til Electronic Supply.

Hg’s ejerskab vil ifølge Søren Brogaard følge tre hovedspor:

- Vi vil få yderligere geografisk ekspansion til Asien med kontorer i Singapore, Japan og Australien i første omgang. Andet spor er, hvilket udstyr vi forbinder til vores sky. På byggepladser har du en underskov af vigtigt kritisk udstyr – generatorer, let udstyr som fx slagboremaskiner, tilbehør til maskiner osv. Der har vi lanceret et bluetooth tagging-system, som vi kommer til at sætte mere skub på, fortæller han.

- Sidste del, Hg kommer til at hjælpe med, er åben platform-arkitektur. Vi har en masse maskiner og udstyr på byggepladser. Mange af maskinerne kommer til at tracke sammen via open API’er. Vi kommer til at bygge info, indsigt og viden oven på, så man kan sammenligne data på tværs af maskintyper.

Salg er et skulderklap

Ingen af parterne bag salgsprocessen vil udtale sig om købsprisen, men ifølge Børsens oplysninger har handlen en værdi på omkring tre mia. kr. For Søren Brogaard er tallet ikke så vigtigt.

- Nogle gange er det rart at kunne tage en dyb indånding og anerkende en dansk erhvervssucces. Vi har været i gang i små 20 år. Vi har langt over 600.000 enheder forbundet på vores system. Vi har et såkaldt mission critical system. Jeg bekymrer mig ikke så meget om tallet, men om, at vi har en sund virksomhed med glade medarbejdere, siger han.

Hvor er Trackunit om to år?

- Så er vi globale. Vi er helt sikkert i en position, hvor vi har godt gang i Asien. Vi har 30, nok endda 40 pct. flere enheder på vores sky, som gør, at vi kan give endnu bedre forudsigelighed på byggepladser. Og så tror jeg, vi har drevet en modenhed i branchen, siger Trackunits direktør med henvisning til, at byggebranchen stadig er bagud på digitaliseringen og godt kunne arbejde tættere sammen for fælles standarder.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063