23948sdkhjf

GN Store Nord kæmper mod fortiden

Kun ved at leve op til bestyrelsesformand Per Wold-Olsens ambitioner om at tjene store penge fra 2013 kan GN Stor Nord overbevise markedet om sin styrke.
Markedet er fortsat skeptisk, når det gælder GN Store Nord, men det skal der laves om på.

Det siger Per Wold-Olsen, der har været bestyrelsesformand i høreapparat- og hovedsætkoncernen siden 2008, i et interview med Børsen.

- I 2009 tjente firmaet ikke penge. For 2013 siger vi, at vi skal tjene over 1 mia. kr. Det er en turnaround, og det er ikke tilfældigt, at det sker. Det er systematisk bevidst arbejde. Desværre er den arvede bekymring (i aktiemarkedet, red.) langt større, end jeg havde troet, men vi har aldrig brugt det som en undskyldning, siger Per Wold-Olsen, der opstiller en forventning om salg for omkring 6,4 mia. kr. og en indtjening heraf på 19 procent som mål for næste år.

Opsplitning ikke højaktuel
Nordmanden har gennemført en lang række omstruktureringer i sin tid i firmaet, og selv om han ikke vil afvise, at de to afdelinger for henholdsvis høreapparater og hovedsæt en dag bliver splittet op, står delingen ikke umiddelbart lige for.

- Så længe de to forretninger har fuld fart fremad, og så længe vi har to forskningsafdelinger, som arbejder på hvert sit område, men som ser fordele ved at dele viden, da skaber vi os konkurrencemæssig fordel. Har vi en konkurrencemæssig fordel ved at arbejde på den måde, så skal vi i hvert fald ikke ødelægge det, siger han.

I første omgang handler det om at overbevise omgivelserne om egne fortræffeligheder, og her gælder kun ét middel.

- Vi skal fortsætte med at levere. Der findes ingen anden recept, siger Per Wold-Olsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125