23948sdkhjf

Nye EU-regler gavner danske teknologivirksomheder

Det er ikke kun miljøet, der får gavn af et nyt EU-direktiv, som stiller krav til miljøbelastende virksomheder, mener miljøministeren.
Det kan vise sig at være en gylden mulighed for eksport af danske løsninger, at EU har implementeret det såkaldte IE-direktiv med støtte fra den danske regering.

Det mener i hvert fald miljøminister Ida Auken (SF):

- IE-direktivet er til gavn for både miljø, samfund og erhverv. Flere danske virksomheder er allerede leverandører af miljøteknologiske løsninger, der kan begrænse virksomheders forurening, og de nye regler giver derfor et stort potentiale for eksport af danske løsninger til udlandet, siger hun om direktivet, som skal forebygge og begrænse luft-, vand- og jordforurening fra større industrielle virksomheder i Europa.

700 virksomheder med potentiale
Ifølge Miljøministeriet har Danmark i dag cirka 700 virksomheder, der producerer miljøteknologiske løsninger, bl.a. vandbesparende teknologier og teknologier til luft- og vandrensning.

Direktivet, som på engelsk hedder Industriel Emissions Directive, fastlægger en ramme for miljøgodkendelser af de største og mest miljøbelastende virksomheder i EU.

Hjørnestenen i IE-direktivet er, at der i virksomhedernes miljøgodkendelser stilles krav om, at indretning og drift er baseret på den miljømæssigt bedste, tilgængelige teknik (BAT). EU-kommissionen fastlægger sammen med medlemsstaterne og industrien, hvad der er BAT.

Cirka 800 industrivirksomheder og 1.200 husdyrbrug er omfattet af IE-direktivet. Det gælder eksempelvis store fjerkræ- og svinebrug, store mejerier, slagterier og bryggerier, store jern- og metalforarbejdende virksomheder, cementfabrikker, visse kemiske fabrikker, olieraffinaderier, store kraft- og varmeværker og visse affaldsbehandlingsanlæg.

IE-direktivet skal være fuldt implementeret i Danmark den 7. januar 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094