23948sdkhjf

Produktionstal mindre positive end antaget

Industriens produktion i december viser sig langt mindre positiv end først antaget. Fraregnet medicinalindustrien er industriens produktion faktisk faldet svagt i december.
Offentliggørelsen fra Danmarks Statistik viser en stigning i industriens produktion på 5,6 % samlet set og hele 16,7 % for fremstilling af ikke varige forbrugsgoder.

En nærmere gennemgang af tallene viser dog, at de positive tal alene kan henføres til en stigende eksportomsætning i medicinalindustrien. Fraregnes medicinalindustrien, er der tale om et mindre fald i industriens produktion i december.

Langt fra grund til jubelråb
- Når vi ser nærmere på tallene, er der desværre langt fra grund til generelle jubelråb, for fremgangen er alene båret af medicinalindustrien. Fraregnet medicinaleksporten er der faktisk tale om et mindre fald i industriproduktionen, siger erhvervsøkonomisk chef Kent Damsgaard, DI.

Står over for langt og sejt træk
Hos Danmarks Statistik betegner man den meget høje produktion i medicinalindustrien i december som en sandsynlig såkaldt outlier. Stigningen kan altså forventes at være midlertidig.

- Vi står stadigvæk over for et meget langt og sejt træk. Det ændrer dagens tal ikke ved, siger Kent Damsgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093