23948sdkhjf

RoboCluster får DTU-formand

Innovationsnetværket RoboCluster åbner 2012 med nye vinde. Ole Ravn, der sidder i RoboClusters styregruppe som repræsentant for DTU, bliver formand for netværket frem til 2013.
Ole Ravn, der til daglig er gruppeleder på Automation and Control ved DTU Elektro, vil som RoboClusters første formand sætte øget fokus på netværket nationale profil.

- Innovationsnetværket RoboCluster er i dag et nationalt initiativ, hvis fornemmeste opgave er at skabe øget innovation og udvikling i hele det danske robotmiljø. Det er derfor vigtigt, at vi i netværket det kommende år bliver endnu skarpere på at få udbredt kendskabet og ikke mindst mulighederne i netværket til alle dele af Danmark, fortæller Ole Ravn, og fortsætter.

- Én af innovationsnetværkets helt store styrker er de fag- og temaspecifikke netværk, som drives af RoboCluster-partnerne og sekretariatet. Netværkene er gennem de sidste år vokset støt, men der er stadig mange virksomheder og udviklingsmiljøer, som kunne få stor glæde af at blive knyttet tættere til ét eller flere fagspecifikke netværk – og derved komme tættere på den nyeste viden om robotteknologi på områder som industri, pleje og jordbrug, forklarer Ole Ravn.

Forlænget bevilling skaber øget medejerskab
RoboCluster har som innovationsnetværk netop fået forlænget sin bevilling fra Styrelsen for Forskning og Innovation frem til sommeren 2014 – en bevilling, som ifølge Ole Ravn i kombination med indførelsen af formandsposten vil skabe øget medejerskab hos styregruppens konsortiepartnere.

- RoboCluster har siden 2002 vokset sig fra at være lokal og regional til i dag at være en national og samlende spiller i det danske robotmiljø. I den forlængede bevilling er der afsat budget til aktiviteter hos alle styregruppens partnere – et punkt, som jeg tror, vil være med til yderligere at styrke medejerskabet for netværket hos de enkelte partnere samt trække netværket yderligere op i den nationale helikopter. Samtidig vil formandsposten skifte mellem partnerne i konsortiegruppen hvert år, så alle partnere får mulighed for at sætte fokus på netop deres ønsker for innovationsnetværkets kurs, siger Ole Ravn.

Konsortiegruppen i Innovationsnetværket RoboCluster består fra den 1. januar 2012 af Aalborg Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Designskolen Kolding, Syddansk Universitet og Teknologisk Institut. Blandt konsortiegruppen og fra innovationsnetværkets sekretariat drives netværk som CareNet, MedicNet, Agrobotic Network, Dansk Robot Netværk og Skoleteknologisk Netværk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111