23948sdkhjf

Iværksætterfirma giver opskriften på succes

ZZzero er netop flyttet ind i nye lokaler i Aarhus og er allerede ved at indgå aftaler med flere store virksomheder, men vejen fra idé til produkt har været lang.
Hvordan forvandler man egentlig en god idé til et bæredygtigt forretningskoncept?

Et af de firmaer, som er lykkedes med manøvren, må siges at være ZZzero, som specialiserer sig i komponenter, der kan reducere elektroniske apparaters standby-strømforbrug til næsten ingenting.

En forsigtig start
Idéen fik de to elektronikingeniører René Ingemann Pedersen og Jan Knudsen for godt fire år siden, men først inden for det seneste års tid er det rigtigt begyndt at rykke for firmaet.

- Vi var måske lidt forsigtige i starten og havde fokus på, om vi nu også kunne få smør på brødet, mens vi udviklede idéen. Det havde nok været mere optimalt at komme i gang for to år siden, men man kan jo ikke starte noget op uden at have midlerne til at gøre det for, forklarer René Ingemann Pedersen om den investorjagt, han har brugt en stor del af de sidste par år på.

Læs også: ZZzero rykker til Aarhus

Og selv om ZZzero ikke blev mødt af lukkede døre, kunne René Ingemann Pedersen godt mærke, at tiderne var hårde.

- Alle, vi har mødt, har sagt: ”Det var en god idé”. Men ingen har sagt: ”Det var en god idé – lad os komme i gang!”, fortæller han.

Lobbyarbejde i EU
Det lykkedes dog til sidst at finde investorer med blandt andre Energi Midt og Østjysk Innovation i spidsen, og de første aftaler med ”producenter inden for blandt andet hårde hvidevare-sektoren” er godt på vej på det europæiske marked.

Fra 2013 skærper EU nemlig kravene til standbyforbruget, som skal ned på 0,5 watt, og netop det politiske spil er også en del af succesformlen for ZZzero.

- Vi har en god kontakt til Dan Jørgensen (S) i Europa-Parlamentet, som har rettet en officiel henvendelse til Europa Kommissionen med henblik på lovgivning for standbyforbruget. Det kan godt være, vi er en lille virksomhed, men det med lobbyarbejde bruger vi altså også, lyder det med et grin fra René Ingemann Pedersen.

Kom i gang!
Hans råd til iværksættere, der brænder inde med en god idé, lyder som følger:

- Man kan enten være tålmodig og vente eller pantsætte sit hus og komme i gang. Min anbefaling er, at hvis man tror på sin idé, så er det bare med at komme i gang. Det er meget nemmere at skaffe investorer, når man først er startet op og kommet i gang. Så kan de også se, at idéen er et bæredygtigt koncept.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11