23948sdkhjf

Kinesisk investorgruppe satser dansk

En nystartet kinesisk investorgruppe med elektronikvirksomheden Aigo i spidsen har netop besluttet sig for at satse på Danmark i fremtiden.
Danmark er et af tre europæiske lande, en gruppe indflydelsesrige kinesiske investorer fremover vil satse ekstra hårdt på at etablere sig i.

Investorgruppen Aigo Entrepreneur Alliance (AEA), der er stiftet af den store kinesiske elektronikvirksomhed Aigo, består af 500 medlemmer repræsenteret ved cirka 25 investorer.

Gruppens formål er at give privatejede kinesiske brands en fornuftig indgang til det europæiske marked, fortæller Feng Jun, der som bestyrelsesformand for Aigo har taget initiativ til AEA.

- Vi har fået en god modtagelse i Danmark fra toppolitisk niveau og synes, at landet har et meget favorabelt investeringsklima, hvor det er let at starte en virksomhed op. Danmarks stærke fokus på design og innovation gør, at kinesiske brands kan lære af og samarbejde med danske virksomheder om at få succes i resten af Europa, siger han og fremhæver desuden muligheden for at samarbejde med universiteter som et plus.

Dansk besøg i Kina næste måned
At de kinesiske investorer valgte netop Danmark som et af de lande, der skal satses på, glæder naturligvis handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr, som sammen med statsminister Helle Thorning-Schmidt tog imod gruppen i december.

- Benarbejdet med at få Danmark gjort attraktivt over for de kinesiske investorer giver nu afkast. De kinesiske virksomheder ekspanderer globalt, og vi har hårdt brug for at trække nye investeringer til Danmark for at få skabt flere jobs. Udenlandske virksomheder sætter pris på regeringens nye signaler om, at Danmark er et åbent land, hvor det skal være let at starte virksomhed, siger hun.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr besøger til februar Kina for at fremme dansk eksport og fortsætte dialogen med kinesiske investorer om deres fremtidsplaner.

Kilde: Udenrigsministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078