23948sdkhjf

Ambu må vente med stor USA-lancering

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, godkendte i sommers Ambus duodenoskop til engangsbrug.

- Vi sparker en landsdækkende lancering i gang i USA per dags dato. Vi tror, det vil komme til at blive et af de største markeder for engangsendoskoper, og vi vil behandle det sådan, sagde Juan Jose Gonzalez, adm. direktør i Ambu, i forbindelse med godkendelsen af duodenoskopet. 

Men et større studie, der for alvor skulle sparke gang i lanceringen af duodenoskopet og bane vej til lægerne på de amerikanske sygehuse, er nu blevet udskudt. 

Det skriver Finans.

Analytiker i Danske Bank Thomas Bowers vurderer, at man derfor skal hen omkring foråret 2021, før man får en klar indikation af, hvor succesfuld lanceringen har potentiale til at blive. 

Selvom studiet er udskudt, og det forsinker lanceringen en smule, så er Ambu dog i gang med en mindre lancering, hvor udvalgte hospitaler tester skopet. 

I Ambu nærer man store forhåbninger til skopet, der sammen med endoskopet aScope skal være med til at udbrede koncernens succes. 

Duodenoskopet skal i forbindelse med studiet testes på 500 patienter. Analytiker i DNB Markets Jesper Ingildsen siger, at lanceringen af produktet vil være afhængig af, hvornår resultet fra de første 60 patienter kommer.

Duodenoskopet bruges ved undersøgelse af mave-tarm-regionen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078