23948sdkhjf

Fynsk rumleverandør holder formen i corona-halvår

Fynsk rumleverandør holder formen i corona-halvår

Den fynske leverandør til rumindustrien Danish Aerospace Company (DAC) er kommet fornuftigt ud af første halvår af 2020.

Faktisk holder omsætningen præcis niveauet fra H1 2019 på 10,3 millioner kroner, selvom dette år har været præget af corona-epidemien.

Det fremgår af DACs regnskab, der netop er offentliggjort.

Til gengæld er der sket en halvering af driftsindtjeningen EBITDA fra 1,2 millioner kroner i første halvår af 2019 til 0,7 millioner kroner i det netop overståede halvår.

Mindre forsinkelser

Ifølge ledelsen selv er DAC sluppet nådigt fra corona-epidemiens konsekvenser. Der har dog været lidt forsinkelser på levering af komponenter, fortæller direktøren.

- Til trods for mindre forsinkelser i levering af enkelte stik, komponenter og print har vi fortsat udviklingsarbejdet på FERGO-rumcyklerne og E4D-motionsudstyret. Et par DAC-projekter er påvirket pga. forsinkelser hos samarbejdspartnere, men heldigvis har vi ind til nu hidtil ikke set aflyste projekter eller kontakter, siger Thomas A.E Andersen i en selskabsmeddelelse. 

Ny ordretilgang

I marts talte Electronic Supply med direktør Thomas A.E. Andersen, der allerede den gang spåede af decicerede aflysninger af ordrer ikke var sandsynligt på grund af corona.

Den prognose viste sig at holde stik. Faktisk viser tallene fra fæste halvår, at der er tikket nye ordrer ind til den fynske virksomhed. 

- Til trods for COVID-19 har der været en tilfredsstillende tilgang af nye kontrakter, forlængelser og tillæg til eksisterende udviklings- og servicekontrakter, står der i regnskabsmeddelelsen. 

Til gengæld har det opsøgende arbejde været udfordret af, at blandt andet konferencer har været aflyst. 

- Salgsfremmende- og forretningsudviklingsaktiviteterne har i første halvår været påvirket af COVID-19, i og med alle planlagte møder og konferencer efter februar 2020, indenfor både rumfart og kommercielle områder blev aflyst eller udsat i op til et år. Dette har lagt en naturlig dæmper på selskabets forretningsudviklingsaktiviteter.

Optimistisk for resten af året

Danish Aerospace Company A/S forventer fortsat en positiv driftsindtjening i andet halvår 2020.

Virksomheden holder nøje øje med corona-epidemiens udvikling og oplyser, at der kan ske nogle ændringer i timingen af nogle indtægter.

Det til trods fastholder DAC forventningerne til både omsætning for hele året, hvor omsætningen forventes i niveauet 23 til 27 millioner kroner og EBITDA i niveauet fire til seks millioner kroner. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078