23948sdkhjf

Trods corona: Aalborg-firma fordobler driftsresultatet

Aalborg-virksomheden Wirtek, der udvikler softwareløsninger til kunder inden og udenfor Danmark, har fået en stærk start på året trods den verserende corona-pandemi.

Det viser seneste regnskab, der dækker første halvår af 2020.

Tallene viser, at omsætningen steg 23 procent i andet kvartal og hele 27 procent for hele perioden.

Samtidig er er driftsresultatet (EBITDA) fordoblet i Q2 og steget med hele 134 procent i første halvår.

Og det vækker selvsagt glæde på direktionsgangen.

- Det er vi utrolig stolte af. Specielt i disse corona-tider, siger Michael Aaen, der er Managing Director i Wirtek.

Ifølge ham er nøglen til det fine regnskab bundet i rettidig omhu i forhold til håndtering af corona-krisen.

- Vi agerede som om, vi også kunne få problemer på grund af corona. Vi arbejdede med forskellige budgetscenarier og forsøgte at styre vores omkostninger og udnytte vores kapacitet maksimalt. Så viste det sig, at problemerne ikke kom til os alligevel, og så endte regnskabet rigtig godt, siger Michael Aaen.

Bredt kundesegment

Wirtek har kunder på tværs af brancher, og det har også været en af grundene til, at Aalborg-firmaet kan se tilbage på et godt første halvår.

- Vi har et bredt kundesegment, og de er ramt på forskellige måder af corona. Nogen går helt fri, mens andre er påvirket i længere perioder. Vi er også hjulpet af, at vi leverer til virksomheders udviklingsafdelinger, og det er typisk ikke lige dér, at man skærer ned, siger han og fortsætter:

- Vi har altid gjort os umage for ikke at være afhængige af enkelte kunder, men derimod at sprede vores aktiviteter over flere. Det har også været en fordel, siger han.

Han oplyser, at kun to kunder har haft så store problemer, at det er gået ud over aftalen med Wirtek.

- Vi havde en amerikansk kunde, der satte to ordrer i bero i starten af andet kvartal. Det kom så i gang igen, og det havde vi ikke turde satse på, men det tegner virkelig godt for det kommende halvår, siger Michael Aaen.

Har opjusteret forvetningerne

I det hele taget ser Wirtek ind i et spændende halvår. Så spændende, at virksomheden i begyndelsen af august opjusterede forventningerne til resultatet før skat, selvom erhvervslivet stadig er usikkert på grund af corona.

Således er forventningerne til resultatet før skat skruet op fra niveauet 1,55-1,75 millioner kroner til nu 1,9-2,2 millioner kroner. Forventningerne til omsætningen blev fastholdt på 26-28 millioner kroner.

- Vi forventer ikke de store udfordringer i andet halvår, men vi er meget bevidste om, at vi stadig står i en unik situation. Så vi går ind i halvåret med det forbehold, at ingen har en krystalkugle at kigge ind i, siger Michael Aaen.

Men det er ikke fordi, at de opjusterede forventninger er sat konservativt af den grund.

- Vi har sat dem efter, hvad vores prognose siger på nuværende tidspunkt. Det er det, vi tror på, og går det endnu bedre, så agerer vi ud fra det, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094