23948sdkhjf

Schneider bag lynhurtig plasterproduktion

Produktionen af Compeed-plastre er blevet endnu mere effektiv. Det skyldes markedets hurtigste scantid og ny en samlet integration af hele produktionslinjens kommunikation i én enkelt controller.
De fleste kender nok Compeeds plastre, men det er formentlig de færreste, der kender til fremstillingsmetoden.

Det sker på en ny og hurtig produktionslinje hos Schneider Electric i Nordsjælland.

Fra råvarerne kommer ind i den ene ende af linjen, til de færdigpakket kasser kommer ud i den anden ende, går der ikke lang tid. Ruller med plaster-komponenter sættes sammen, plastrene skæres ud, samles op af robotarme, lægges i de velkendte blå-grønne æsker, får påsat etiketter og indpakning for til sidst at blive pakket i store kasser. Klar til verdens vabler.

- Denne nye linje har cirka tre gange så stor kapacitet, som de tidligere, fortæller Mikkel Julsrud, teamformand i produktionen og fortsætter:

- Dette skyldes både, at den er fuldautomatisk, og at robotarmene kan køre ekstremt hurtigt. Faktisk har vi været nødt til at forstærke kabinettet, for når de tre robotarme kører med højeste hastighed og laver 600 picks i minuttet, opstår der så meget redundans, at kabinettet ryster.

Hurtigste scantid på markedet
Hele produktionslinjen er bygget af den tyske maskinbygger Harro Höfliger, robotarmene er ELAU’s PacDriveP4, og styringen er lavet med ELAU’s PacDrive-controller fra Schneider Electric.

ELAU’s Sercos-bus er den hurtigste på markedet med en scantid på kun ét millisekund, hvor de fleste konkurrenter har fem til seks millisekunder. Derfor kan pick&place-robotarmen lave så mange picks i minuttet.

- Linjen har et visionsystem, hvor robotarmene populært sagt bruger et kamera som øje, for hele tiden at have styr på, hvor plastrene ligger på båndet. Deres position bliver afkodet både i X- og Y-koordinator samt vinkel. Denne information gives videre til robotarmen via Sercos-bussen, der så præcis ved, hvordan den skal samle plasteret op og få lagt det rigtigt i æsken. Og her er scantiden helt afgørende for, hvor hurtigt armen kan arbejde, forklarer Michael Christiansen, salgschef hos ELAU.

Én controller styrer hele produktionslinjen
Produktionslinjen kan lave fire forskellige slags plastre, der skal have forskellige etiketter og indpakning alt efter hvilket land, det skal sendes ud til. Hjernen i linjen er PacDrive-controlleren, som styrer det hele efter forudprogrammerede recepter.

- Det er ekstremt vigtigt for os, at vi ikke får mikset forskellige etiketter og indpakning både i forhold til plastertyper og sprog, fortæller Mikkel Julsrud og fortsætter:

- Derfor er det en kæmpe fordel for os, at linjens kommunikation er fuldt ud integreret. Linjen vil simpelthen stoppe, hvis der fx er isat forkert etikette eller robothoved i forhold til den recept, der er valgt. Som en følge heraf kan vi holde vores fejlmargen nede på omkring en halv procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109