23948sdkhjf

Iværksætter klar med elektrisk skraldebil

Se videoen: Sønderborg-firmaet Banke Accessory Drives A/S er på trapperne med en elektronisk renovationsbil, som i første omgang skal testes i Esbjerg.
Se illustrationsvideo nederst i artiklen.

Banke Accessory Drives A/S er snart klar til at præsentere resultatet af tre års udviklingsarbejde i form af en elektronisk renovationsbil, hvis prototype skal køre i Esbjerg for renovationsfirmaet Meldgaard A/S.

Bag den innovative virksomhed står den 36-årige civilingeniør-uddannede Rasmus Banke, som for et år siden kvittede sit job hos Danfoss for at blive iværksætter på fuld tid.

Samlet budget på 25 mio. kr.
I dag beskæftiger firmaet otte medarbejdere og har investeret 10 mio. kr. i den prototype, der om føje tid sendes på gaden. Virksomheden er desuden med i et konsortium bestående af 10 andre virksomheder, som alle kan få udbytte af teknologien bag de elektroniske renovationsbiler, og som har et samlet budget på 25 mio. kr.

- Vi skulle have skaffet kunderne, inden vi ville sætte det store udviklings- og produktionsprogram i gang. Det lykkedes at skaffe kunderne og få dem til at synes om ideen. Det er et lille års tid siden nu, og det var også dengang, at vi kunne gå i gang med at ansætte de ingeniører, som i løbet af relativ kort tid kunne gøre produktet operationelt, siger Rasmus Banke til Børsen.

Reducerer også forurening
Tanken bag den elektroniske renovationsbil er, at energien til komprimering og opsamling af affald skal foregå elektronik. Dermed bruger bilen kun dieselbrændstof, når den skal køre.

Dermed spares op til to liter diesel pr. ton affald. For en almindelig skraldebil bliver det til omkring 5000 liter diesel om året. Dertil kommer, at CO2-udledningen reduceres med op til 15 ton pr. bil om året.

Rige europæiske lande som marked
De fleste komponenter til renovationsbilens elektriske modul produceres i Danmark, og kun battericellerne produceres i Kina.

Kundegruppen forventes da også at befinde sig i ”den rige del” af Europa, hvorfor Danmark i første omgang fungerer som et passende testmarked for Banke Accessory Drives.


[flash][width]500[/width][height]390[/height][address]http://www.youtube.com/v/VhjoEECgQLM[/address][/flash]
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219