23948sdkhjf

Asetek scorer lukrative kunder

De to computergiganter, AMD og Intel, har begge valgt den danske virksomheds væskekølere til fremtidige CPU’er.
Brønderslev-virksomheden Asetek står formentlig på tærsklen til det internationale gennembrud, som har været længe undervejs .

Således kan virksomheden nu skrive et par yderst lukrative firmaer på kundelisten i form af CPU-producenterne AMD og Intel.

- Intel og AMD er blandt verdens største computer-virksomheder, og aftalen er en kæmpe blåstempling af Aseteks teknologi og kvalitet. Vi er stolte over den tillid, som Intel og AMD viser os, og er meget optimistiske. Jeg forventer en pæn tocifret millionstigning i vores omsætning, der i øjeblikket ligger på ca. 100 mio. kr. om året, som følge af aftalen, siger André Sloth Eriksen, grundlægger og CEO i Asetek til Nordjyske.

Bredere segmenter henvender sig
Han sidder i dag i Silicon Valley i Californien, hvor Asetek nu har hovedkvarter.

Læs interview: Asetek sporer nu fremgang

Asetek leverer i forvejen cirka 50.000 enheder om måneder til store kunder som Dell og HP. Med AMD og Intel som nye kunder er der også produktudviklinger på vej.

- Vi har i nogle år været den foretrukne leverandør af computerkøling til entusiaster over hele verden, og oplever nu også, at de professionelle og bredere segmenter begynder at anvende vores teknologi. Specielt behovet for højere ydeevne og mindre støj i arbejdsstationer er blevet tydeligere, siger André Sloth Eriksen.

Asetek et skoleeksempel
Aseteks vækst er finansieret af en gruppe af danske og amerikanske investorer. I Danmark har Vækstfonden fungeret som tidlig katalysator for Asetek, mens man for nyligt modtog støtte fra Fornyelsesfonden .

- Asetek er skoleeksemplet på en succesfuld iværksætterhistorie. Et koncept, som udspringer af it-entusiastmiljøet og på få år er vokset til en international virksomhed, som top-professionelt håndterer udviklingsafdeling i Danmark, produktion i Kina og salgs- og marketingafdeling i USA. Vi ser et stort potentiale i Asetek, siger Jimmy Fussing Nielsen, bestyrelsesmedlem i Asetek og mananging partner i Sunstone Capital, der er en af hovedinvestorerne i Asetek.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078