23948sdkhjf

Radarproducent vinder DI’s Initiativpris

Weibel Scientific trodser alle tendenser om outsourcing ved at holde produktionen hjemme i Danmark og har samtidig ambitioner om at være verdens bedste.
Der går sjældent en dag uden nye historier om, at danske virksomheder mister ordrer på grund af krisen, eller at produktionen herhjemme beskæres og flyttes til lavtlønslande.

Torsdag eftermiddag blev en helt anden historie dog fortalt, da Allerød-virksomheden Weibel Scientific modtog den årlige initiativpris fra DI Hovedstaden.

Radarproducenten udmærker sig nemlig ikke bare ved at være en virksomhed i vækst. Hos Weibel Scientific er det alfa omega, at produktionen ikke flyttes til udlandet.

Spændende besøg fra udlandet
- Hvor andre danske virksomheder outsourcer, så gør vi det modsatte. Ellers ville det ikke være muligt at fremstille så avanceret teknologi og samtidig holde omkostningerne nede. Det er afgørende for vores forretning, at vi selv udvikler og ejer komponenterne i vores teknologi, siger administrerende direktør Peder R. Pedersen fra Weibel Scientific A/S.

Han kan blandt andet glæde sig over, at Weibel Scientific netop har offentliggjort et forrygende regnskab oven på et par måneder, hvor både Pentagon har været på besøg og udenlandske storordrer har fyldt godt op i ordrebogen .

En virksomhed i verdensklasse
- Weibel Scientific er en virksomhed i verdensklasse inden for sit område. De har holdt sig til mottoet: "Gør det, du er bedst til" - og det gør Weibel så godt, at de er blandt de allerbedste i verden inden for deres niche. Den strategi har sikret virksomheden en bugnende ordrebog og et solidt overskud, lød de rosende ord fra formanden for DI Hovedstaden, administrerende direktør Søren Larsen.

Han glædede sig blandt andet over, at mens Weibel Scientific tidligere købte komponenterne til de avancerede radarsystemer hos underleverandører i udlandet, så fremstilles stort set alt i dag på virksomheden i Allerød.

Ordrebogen bugner
- Weibel Scientific A/S repræsenterer lige præcis den type højteknologiske virksomheder og arbejdspladser, som vi har brug for i Danmark fremover. En avanceret teknologisk virksomhed med en stor forsknings- og udviklingsandel, en global virksomhed, som er anerkendt over hele verden for sine produkter. Og en virksomhed, som trækker produktion og arbejdspladser hjem for at holde omkostningerne nede frem for at outsource. Det er en meget anderledes strategi, som har givet fantastiske resultater, siger Søren Larsen, DI Hovedstaden.

Virksomhedens mål er at være verdens bedste til det, de laver og at tjene penge samtidig. Og det går strygende, ordrebogen er lige nu tæt på en halv milliard kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125