23948sdkhjf

Vestas vil lægge flere opgaver hos underleverandører

Øget brug af underleverandører skal sikre Vestas større fleksibilitet og lavere omkostninger.
I forbindelse med onsdagens kvartalsregnskab annoncerede Vestas, at man skal finde årlige besparelser for 1,1 mia. kr. Baggrunden er, at koncernens produktionsomkostninger ganske enkelt er blevet for høje.

Et af midlerne bliver en højere grad af samarbejde med koncernens underleverandører.

- For at sikre den nødvendige kvalitet har Vestas hidtil selv forestået det meste af sin produktion; fra elektroniske styresystemer over vinger og nav til tårne og de bærende nacelle-konstruktioner. Mange underleverandører er sammen med Vestas vokset med opgaven og kan i dag levere den ønskede kvalitet til tiden, hvilket giver Vestas mulighed for dels i stigende omfang at producere til ordre og herigennem reducere sine lagre og dels fremover at overlade mere af vindmøllens fremstilling til udvalgte lokale partnere, skriver Vestas i sit kvartalsregnskab.

Læs også: Vestas' it-chef giver god råd til leverandører

Som eksempel nævner Vestas, at det er et mål, at fremstillingen af vindmøller til det brasilianske marked skal baseres på lokale partnere.

Derfor regner Vestas også med at skulle investere langt mindre i lokale fabrikker i fremtiden og dermed også i færre nye medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109