23948sdkhjf

Danfoss omrokerer efter kartel-sag

Ole Daugbjerg, der hidtil har været chief reputation officer, udtræder af Danfoss’ koncernledelse til fordel for en rolle som rådgiver (executive advisor) for Danfoss’ direktion i spørgsmål om omdømme og samfundsansvar.
Udnævnelsen følger en række omrokeringer i Danfoss’ stabsfunktioner, som blandt andet betyder, at Danfoss’ juridiske afdeling og stabsfunktionen for risikostyring og compliance lægges sammen under ledelse af Danfoss’ chefjurist Anders Stahlschmidt.

Dermed vil Danfoss styrke den interne opfølgning på, at lovgivning og interne retningslinjer overholdes. Anders Stahlschmidt får direkte rapport til CEO Niels B. Christiansen.

- Vi har et stærkt ønske om, at vi bliver væsentligt styrket på disse områder. Den pinagtige sag, hvor ledende medarbejdere i et af vores datterselskaber har deltaget i upassende prisaftaler på markedet for husholdningskompressorer, har understreget, at vi har behov for yderligere at stramme op på og udvikle vores procedurer. Det er det, vi nu gør med en ny struktur, siger CEO Niels B. Christiansen.

Tidligere på året tog Danfoss de første skridt til at styrke indsatsen på området med oprettelsen af en uafhængig intern revisionsfunktion, der uanmeldt kan komme på besøg i alle dele af Danfoss’ forretning, så tilløb til uregelmæssigheder afdækkes og rettes op så tidligt som muligt.

Varetagelsen af koncernens kommunikationsaktiviteter, som Ole Daugbjerg allerede i maj måned overdrog til kommunikationschef Markela Dedopoulos, bliver ikke påvirket af ændringerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088