23948sdkhjf

Tvivlsomt om Lumigon sælges i Danmark

Ingen af de store teleselskaber på det danske marked har hørt fra folkene bag Lumigon, som måske slet ikke satser på Danmark.
Der er fortsat intet nyt fra Lumigon om, hvornår selskabets første danskproducerede smartphone, Lumigon T1, forventes at ramme markedet.

Og måske kommer den slet ikke til at ryge til salg i Danmark, når den endelig sættes i produktion.

Branchen holder øje
En rundspørge til Danmarks største teleselskaber foretaget af Børsen viser, at ingen endnu har snakket med Lumigon med undtagelse af nogle tidligere og ukonkrete samtaler.

- Vores indkøbsfolk er opmærksomme på telefonen, men vi har ikke nogen relationer til folkene bag Lumigon og har heller ikke haft telefonen til test, endsige modtaget nogen henvendelser fra dem. Men vi har da helt klart Lumigon på radaren – det er jo en pæn telefon – og vi vil helt sikkert tage en henvendelse om et samarbejde seriøst, når og hvis den kommer, siger Telenors pressechef, Peter Glüsing, og er dermed helt på linje med kollegaerne i Telia, TDC og 3.

Mange faktorer er i spil
Hos sidstnævnte vil kommunikationschef Stine Green Paulsen end ikke love, at telefonen har interesse.

- Det er ved at være et godt stykke tid siden (at 3 har hørt fra Lumigon, red.). Og hvis telefonen bliver til noget, er der en masse faktorer, der gør sig gældende i forhold til kvalitet, brugervenlighed mv., om vi i givet fald vil tage den med i vores sortiment, siger hun.

Satser næppe på Danmark
Teleanalytiker John Strand har tidligere udtrykt både glæde over Lumigons ambitioner samt skepsis i forhold til det realistiske i dem.

Han siger:

- Skulle den endelig blive til noget, er det tvivlsomt, om der overhovedet vil være økonomi i at sætte den til salg på det danske marked, da de investeringer, der skal til for at få telefonen ud på markedet, er så store, at det vil kræve en langt større volumen, end der kan findes på det danske marked.

Han tror derfor mere på, at Lumigon forsøger at afsætte sin smartphone til fx Vodafone og Verizon.

Salgsdirektør i Lumigon, Pekka Kotiranta, har tidligere over for Electronic Supply givet udtryk for, at Danmark ikke nødvendigvis er det mest interessante marked for firmaet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159