23948sdkhjf

Dantrafo viser vejen til store besparelser

Mange virksomheder kan benytte sig af de samme, simple metoder, som har sikret transformerproducenten en årlig besparelse på et sekscifret beløb.
Hvordan kan vi spare flere penge?

Det spørgsmål ønsker langt de fleste virksomhedsledere i Danmark formentlig at kende svaret på.

Hos Dantrafo i Lemvig har man tre gode bud, som har hjulpet transformatorproducenten til at barbere de faste udgifter ned med et sekscifret beløb hvert år.

- Vi satte os for at lave en turnaround på virksomheden. Det skete blandt andet ved, at vi kiggede på medarbejdereffektiviteten og proceseffektiviteten. Samtidig ville vi se på, om vi kunne sænke de fast omkostninger, fortæller Per Kjærgaard Jepsen, operations manager i Dantrafo.

Det førte til tre indsatsområder, hvor virksomheden med forskellige kneb kunne spare store beløber.

Sparer 30 procent på fjernvarmen
Det første område var fjernvarmen, hvor Dantrafo hurtigt fandt ud af, at man brugte for mange penge.

Det skete blandt andet fordi, at virksomheden kølede vandet for dårligt af, så det var for varmt, når det løb tilbage.

En aftale med det lokale fjernvarmeværk samt en konsulent fra Danfoss sikrede, at systemet blev mere tidssvarende samt at medarbejderne blev instrueret i de nye rutiner.

- Den type af installation, vi har, vil du kunne finde på masser af fabrikker. Vores fabrik er bygget i 1970-1980, så det er noget, mange andre kan gøre, siger Per Kjærgaard Jepsen.

Dantrafo har efterfølgende bedt om at få sat a conto-betalingen ned, hvilket har givet virksomheden flere penge mellem hænderne.

Sparer over 25 procent på el-regningen
Dantrafo gennemgik også firmaets el-installationer, som for manges vedkommende var ineffektive og utidssvarende.

- Her var vi også ramt af ”plejer” og en masse indgroede vaner. Vi arbejder tæt sammen med NOE på el-siden og har kigget vores installationer igennem. Det har givet os en række store besparelser på el-siden, fortæller Per Kjærgaard Jepsen om initiativerne, hvor Dantrafo blandt andet har installeret en ny og strømbesparende ventilationsenhed samt indstillet det tryk, der er på fabrikken, korrekt i forhold til maskinernes forbrug.

Sparer 80 procent af gasforbruget
Endelig er der gasdelen, hvor en gennemgang af systemet i selskab med gasleverandøren hurtigt fastslog, at Dantrafo forbrugte langt mere gas, end man reelt havde behov for.

- Da vi fik at vide, at vi brugte, hvad der svarer til 600 flasker gas om året, sad vi forstenede og kiggede på hinanden. Vi forventede, at det tal ville være 30-40 flasker om året. Det skyldtes, at 94-96 procent af forbruget reelt blev lukket ud til fuglene, siger Per Kjærgaard Jepsen, som vurderer, at man har skåret mindst 80 procent af gasregningen, da gas på flasker er lidt dyrere end det flydende gas, man brugte før.

Det er ikke rocket science
Konklusionen fra Dantrafo er derfor klar: ved at se på hele systemet fra bunden og med åbne øjne, har det været muligt at spare store kontante beløber, som i stedet kan komme firmaet til gode som investeringer.

- Og det er altså ikke rocket science . Det kommer sig selvfølgelig af, at vi i november 2009 fik ny ejer, men alle virksomheder kan gøre det. Og der er virkelig gået sport i det også hos medarbejderne, for når de kan se, at det hjælper og at der virkelig er noget at spare, så bliver de også fyr og flamme, afslutter Per Kjærgaard Jepsen.

Dantrafo kort fortalt
1979: Dantrafo A/S grundlægges af Jørgen Larsen og Sven Jensen
1992: Dantrafo opkøber Nortra Scanelectric A/S
1993: Dantrafo opkøber B&O´s transformer division i Lemvig
1995: Dantrafo opkøber Tradania A/S i Fensten, Danmark
2002: Dantrafo opkøber Transformator Teknik AB i Åmål, Sverige
2004: Dantrafo grundlægger Dantrafo Electronics Suzhou Co., Ltd., Kina
2009: Dantrafo Holding A/S overtages af Ivan Gam
2010: Dantrafo nedlægger produktionen i Horsens og fortsætter i Lemvig

Dantrafo har i dag omkring 235 ansatte, hvor 80 er beskæftiget i Danmark, mens der er 120 ansatte i Kina og 35 i Sverige.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063