23948sdkhjf

Intelligente løsninger får mere plads hos Kamstrup

Stor efterspørgsel efter den intelligente vandmåler og Kamstrups løsning til energimåling, smart metering, har fået virksomheden til at udvide med en ny stor produktionshal.
Den nye produktionshal ved Kamstrups fabrik i Stilling vil blive taget i brug i starten af 2012.

Den 4.000 kvadratmeter store udvidelse skyldes især den store efterspørgsel på den nye intelligente vandmåler, som Kamstrup lancerede i begyndelsen af 2011. Men også en stigende global efterspørgsel på Kamstrups løsninger til energimåling (smart metering) kræver mere plads og flere medarbejdere.

Efterspørgsel kommer som overraskelse
Især den skærpede fokus på intelligent vandmåling og tarifering af vandforbrug driver efterspørgslen. Og her har Kamstrup kunnet indsætte sine erfaringer med ultralydsmåling og fjernaflæsning.

- Vi er selv lidt overraskede over modtagelsen, siger salgschef Per Trøjbo.

- Den nye vandmåler har virkelig vist sig at åbne nye muligheder for vandværkerne, som her kan få en intelligent enhed til at overvåge forbruget og selv sende sine måledata til vandværket. Det er noget helt andet end det traditionelle tælleværk, vi kender fra de mekaniske målere.

Vand, varme og el i ét
Vandmåleren kan aflæses med forskellige mobile enheder og også indgå i et trådløst netværk, som danske elværker pt. udruller i stor stil.

Senest har Vestforsyning benyttet sig af denne mulighed med en multi-utility-løsning til fjernaflæsning af både vand, varme og el i ét og samme system.

iF produktdesign-pris
Den elektroniske vandmåler er en genopfindelse af vandmåleren.

Den ligner en traditionel måler, men er udformet i kunststof, som både gør den let i vægt og hermetisk indkapsler den elektroniske indmad.

Vandmåleren har for sit design netop vundet den prestigefulde og internationalt anerkendte iF produktdesign-pris 2012.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078