23948sdkhjf

Mir-direktør: Vi er klar, når markedet vågner igen

Coronakrisen har sat salg og markedsføring flere skridt tilbage hos Mobile Industrial Robots - nu bruges ventetiden på udvikling

MIR, Mobile Industrial Robots, har oplevet en væsentlig nedgang i salget under corona-krisen, og derfor er der i øjeblikket fokus på andre ting end produktion af robotter.

- Vi prøver at færdiggøre nogle udviklingsprojekter, mens vi har tiden til, siger adm. direktør Thomas Visti.

- Vi nåede lige at lancere vores Mir250 inden coronakrisen satte ind. Vi viste den frem på Modex-messen i Atlanta i USA lige før landet lukkede ned. Nu er vi i gang med at gøre den klar til produktion i maj. Vi arbejder både med hardware og software. Vi kan gøre nogle ting færdige inden markedet vågner op igen, fortsætter han.

Messer er aflyst
En lang række messer verden over er aflyst, og det forringer Mobile Industrial Robots chancer for at markedsføre den nye robot.

- Automatica-messen er flyttet til december. Der er flere messer i Sydeuropa, som er flyttet fra marts til juni, men det er nok tvivlsomt om de bliver gennemført i juni, når man ser på coronasmittens udbredelse i Sydeuropa, siger Thomas Visti.

Thomas Visti ser frem til, at Mobile Industrial Robots kan få gang i salget igen. Men det kræver, at markederne tør op efter coronakrisen.

Salget er gået nedad i takt med coronavirus’ens udbredelse først i Kina, så i Europa, og så i USA. Men MIR har en forhåbning om, at det kinesiske og asiatiske marked nu kommer godt i gang igen, fordi de lande er over det værste.

- I Kina har virksomhederne startet produktionen igen. Vores kontor i Kina er begyndt at have aktivitet ude hos kunderne igen, så vi håber, at salget snart kommer i gang, siger han.

Det bliver svært at rejse
Selv når corona-epidemien er kommet over sit højdepunkt, forudser Thoma Visti, at det kan blive vanskeligt for MIR’s medarbejder at rejse rundt i verden. 98 pct. af MIRs robotter bliver solgt uden for Danmarks grænser.

- Der bliver udfordringer for os med at rejse rundt. Men vi har heldigvis salgskontorer rundt i verden med lokalt ansatte. Så det bliver dem, der i første omgang skal starte salg og service af vores robotter.

- Der kan blive et problem med teknisk support, fordi vores teknikere vil have begrænset mulighed for at flytte sig, siger han.

Salgsmæssigt lå første kvartal højere end sidste år på trods af en meget svækket marts måned. Thomas Visti frygter, at april kan blive meget sløj.

- Det hele åbner vel stille og roligt op i løbet af sommeren, lyder det forhåbningsfuldt.

Stop for nye ansættelser
Mobile Industrial Robots har de seneste år oplevet stærk vækst. Alene efter nytår har virksomheden ansat 40 ekstra medarbejdere, så det samlede antal medarbejdere er nået op på 220. 1. april blev der ansat fire nye.

Der er meget arbejde, der skal gøres, med at udvikle nye robotter og fintune de gamle.

- Vi har masser af opgaver til udviklingsingeniørerne. De har nogle roadmaps de følger, siger Thomas Visti.

Men indtil videre ansætter MIR ikke flere medarbejdere.

- Vi har sat stort set alle stillingsopslag på hold, undtagen de meget kritiske stillinger. Vi håber, at vi kan slå de stillinger op igen, når økonomien kommer på fode igen, siger han.

Nyt hovedsæde
Thomas Visti og de øvrige medarbejdere kan se frem til at flytte ind i et nyt fælles hovedsæde for MIR og Universal Robots i det sydlige Odense i starten af 2022.

Der er arkitekter i gang med at tegne bygningerne lige nu. De to robotvirksomheder har fælles ejer i amerikanske Teradyne.

Coronakrisen har ikke ændret på planen om et nyt hovedsæde. MIR’s medarbejdere er i dag spredt på flere forskellige lokaliteter i Tietgenbyen i Odense.

Læs mere om: MiR
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078