23948sdkhjf

Fyrede Nokia-ansatte tager den med ro

Kun 12 procent af de 950 fyrede i Nokias danske udviklingsafdeling har ind til videre søgt væk fra virksomheden.
Kun 117 af de 950 ansatte har ind til videre søgt væk fra Nokias danske udviklingsafdeling, selv om det er planen at lukke den med begyndelse fra årsskiftet.

- Det er vigtigt at forstå, at der ikke er nogen, der har modtaget deres opsigelse endnu. Vi forsøger at fastholde folk, indtil de har gjort deres arbejdsopgaver færdige. Motivationsfaktoren til at blive er, at de ved, at de har god tid til at søge job bagefter, siger Claudia Simonsen, der er adm. direktør for Nokia Danmark, til business.dk.

Ros til metoden
Direktøren, der tiltrådte en måneds tid før udmeldingen om fyringerne, er selv blandt de afskedigede, idet kun cirka 20 medarbejdere fra salgs- og marketingorganisationen fortsætter.

Første fyringsrunde foregår fra 1. januar, hvor 305 ansatte opsiges. Nokia har iværksat programmet Bridge, som giver de ansatte to måneder med fuld løn til at søge jobs andre steder. Programmet yder desuden støtte til ansatte, som har ambitioner om at starte op for sig selv.

- Jeg bryder mig selvfølgelig ikke om beslutningen om at lukke afdelingen, men når man nu står i situationen, vil jeg gerne rose metoden. Nokia bør være best practice. De har gjort ting oveni, som man ikke kunne forvente, siger Frida Frost, formand i Ingeniørforeningen i Danmark (IDA).

Skal være del af Nokias økosystem
Ifølge business.dk’s oplysninger bruger Nokia omkring €5 mio. på Bridge, og selv om direktør Claudia Simonsen ikke vil konfirmere beløbet, erkender hun, at det befinder sig i denne størrelsesorden.

En lignende fyringsrunde i Nokias finske afdeling har affødt en hel skov af nyåbnede og små iværksættervirksomheder fra de afsatte ingeniører.

Det er håbet, at det samme vil ske i Danmark.

- Vi vil gerne hjælpe dem i gang, og vi håber også, at en del af dem, som skaber virksomheder, kan blive en del af Nokias økosystem, siger Claudia Simonsen og tilføjer:

- Vi håber og forventer, at der vil være flere virksomheder, der vil opstå på baggrund af det her. Vi giver folk kontorplads – og også efter, at de har etableret deres virksomhed, kan de få lov til at blive med fri husleje, hvor man bliver en del af et opstartsmiljø. Du kan godt gøre det op i kroner og øre, men det handler også om netværk og inspiration, siger Claudia Simonsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109