23948sdkhjf

To Danfoss-direktører under anklage i kartelsag

Nye oplysninger i den kartelsag der for øjeblikket kører mod Danfoss viser, hvordan to tidligere topchefer formåede at skjule aktiviteterne for koncernens topledelse

RETTELSE 28/9-23: Navnene på de to implicerede Danfoss-medarbejdere har tidligere fremgået af denne artikel. De er slettet som følge af mangel på dokumentation. Electronic Supply beklager.

Ifølge Børsen er der nu sat navn på to tidligere topchefer i Danfoss, som har været ansvarlige for de ulovlige prisaftaler, som koncernen anklages for.

Af retsdokumenter afleveret til retten i Michigan fremgår navnene på de to Danfoss-chefer, der beskyldes for at være to af bagmændene bag det påståede kartel.

Ingen kommentarer

Sammen med repræsentanter fra Whirlpool, Tecumseh og Panasonic er de to ifølge retsdokumenterne gået særdeles grundigt til værks for at skjule ulovlighederne.

Al kommunikation er foregået via private telefoner og e-mails, og møderum er booket i falske navne, så det ikke kunne spores, og der blev ligeledes ikke taget referat eller skrevet noter fra møderne. Derudover rejste de involverede ikke med andre fra deres egen virksomhed, når de skulle til branchemesser, hvilket gav mulighed for hemmelige møder.

Læs også: Danfoss-dilemma i kartelsag

Det er ikke lykkedes Børsen at få kommentarer fra de to Danfoss-topchefer, der er nævnt i retsdokumenterne, og Danfoss’ topchef Niels Bjørn Christiansen er også ganske fåmælt.

- Jeg kan ikke kommentere enkeltpersoner eller sagen som sådan. De relevante personer arbejder ikke for Danfoss længere. Tættere vil jeg ikke komme det, udtaler Niels Bjørn Christiansen til avisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109