Den globale bilindustri har fået et godt øje til MiR
Den globale bilindustri har for alvor fået øjnene op for danske Mobile Industrial Robots. Næsten hver fjerde solgte MiR-robot går til bilindustrien, der står for 33 procent af alle køb af servicerobotter; et tal der ifølge International Federation of Robotics er steget med 22 procent fra 2015 til 2017.
- Vi ser et kæmpestort potentiale i at automatisere vores interne logistik. Vi tilpasser løbende indretning af vores fabrikker for at kunne producere et stort, varieret mix af mindre batchstørrelser. Dette skal understøttes af vores intralogistiske systemer, og det kræver en høj grad af fleksibilitet. Det tilbyder MiR, da deres autonome mobile robotter ikke behøver at blive guidet via magnetstriber, men navigerer efter interne kort, der nemt kan opdateres, fortæller Eric Moreau, VP Supply Chain & Digital Enterprise hos Faurecia Clean Mobility Business Group, en af verdens største producenter af autodele.
I Odense, hvor MiR har til huse, er man heller ikke i tvivl om, at robotterne har stort potentiale i industrien.
- Hos MiR ser vi et meget stort potentiale i bilindustrien, der tager fremskridt inden for autonom teknologi i brug hurtigere end de flere andre brancher. Indretningen af produktionsanlæg er i dag agil og meget dynamisk, og mennesker, udstyr, paller og andre forhindringer kan dukke op i områder, der før var åbne passager. Vores mobile robotter passer godt ind i disse omgivelser, der er i konstant forandring. Takket være vores robotters kollaborative, autonome navigation, bliver den automatiserede materialetransport fleksibel og nem at tilpasse uden ekstra omkostninger eller processtop, siger Thomas Visti CEO i MiR.
Tre store fordele
For Visteon, en anden af verdens største leverandører til bilindustrien, der leverer til blandt andet Volkswagen, Skoda Auto, BMW, Ford og Citroën, tilbyder MiRs logistiske løsning tre hovedfordele. For det første er den fleksibel, da det er muligt at anvende den samme type robot til forskellige applikationer inden for mange forskellige produktionsområder uden at skulle ændre i eksisterende processer. For det andet er den hurtig at implementere på grund af det brugervenlige interface, og derved kan robotterne programmeres uden tidligere erfaring. Den tredje fordel er økonomien.
- Når vi investerer i ny teknologi her hos Visteon, er det vigtigste bundlinjen. Vores virksomheds grundregel er, at alle investeringer i produktionen skal kunne betale sig tilbage inden for senest et år. MiR-robotterne opfylder dette krav. Vi ser frem til en fælles fremtid med flere MiR-applikationer, konkluderer Richard Čiernik, Industrial Engineer Manager hos Visteon Electronics Slovakia. Visteon har sammen med de førnævnte virksomheder gjort MiR til en de facto standard, og har på nuværende tidspunkt installeret robotter på ni forskellige lokationer verden over.