23948sdkhjf

Danfoss fastholder fremgang

Første halvår bød på tocifret vækst hos Nordborg-koncernen. Nu nærmer man sig dog en mere ”normal” vækst.
Samlet set omsatte Danfoss for 17,451 mia. kr. i første halvår 2011, svarende til en vækst på 17 %. Korrigeret for tilkøb, frasalg og valutaomregning var der tale om en stigning på 19 %.

- Danfoss har i første halvår 2011 fastholdt fremgangen med forbedret lønsomhed og vækstrater, der trods en roligere udvikling stadig ligger historisk højt. Det er fortsat BRIK-markederne og efterspørgslen efter løsninger til klima og energi, der sammen med vores strategiske tiltag har været de væsentligste drivkræfter bag det stærke resultat, siger CEO Niels B. Christiansen.

Fastholder forventninger
Resultat af primær drift (EBIT) blev 2,490 mia. kr. mod 1,200 mia. kr. året før. Periodens resultat blev 518 mio. kr. mod 780 mio. kr. året før.

- Som forventet har vækstraterne gennem halvåret været aftagende og nærmet sig et mere normaliseret niveau. Den stigende uro på de finansielle markeder er dog med til at øge usikkerheden på verdensmarkedet og reducere sigtbarheden. Det er stadigt usikkert, i hvilket omfang den finansielle uro vil udvikle sig til en reel økonomisk afmatning, men vi forventer en mærkbart lavere global vækst i en periode fremover. På trods af denne udvikling og set i lyset af det stærke første halvår fastholder vi forventningerne til såvel omsætning som indtjening for hele året.

Dermed kalkulerer Danfoss stadig med en omsætning 33-34 mia. kr. og et EBIT på 3,3-3,5 mia. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125