23948sdkhjf

Columbus IT skærer 15 mio. af forventningerne

Restruktureringen af det franske selskab og en negativ udvikling i blandt andet Norge og Rusland tvinger IT-konsulentvirksomheden til at skrue ned for forventningerne.
Columbus IT oplevede en vækst på 3 procent i omsætningen for første halvår af 2011, som var på 455,4 mio. kr.

Til gengæld opnåede resultatet før afskrivninger (EBITDA) ikke det forventede niveau, men faldt derimod med 49 procent i forhold til den tilsvarende periode sidste år til 8,2 mio. kr.

- Columbus IT realiserede en fremgang i omsætningen på 3 procent i forhold til 1. halvår sidste år, hvilket er i tråd med forventningerne. EBITDA er ikke på det forventede niveau, hvor især udviklingen i det franske selskab skuffer, da restruktureringen tager længere tid end forventet. EBITDA var også negativt påvirket af udviklingen i de amerikanske, polske og hollandske selskaber samt i det danske NSC-selskab, siger koncernchef Thomas Honoré.

Nedjusterer med 15 mio. kr.
Det skuffende resultat får Columbus IT til at nedjustere forventningerne til EBITDA for hele året fra 55 mio. kr. til 40 mio. kr. Forventningerne til omsætningen fastholdes i niveauet 930 mio. kr.

Thomas Honoré forklarer:

- Dette har givet anledning til en justering af det forventede EBITDA for 2011. De russiske, norske, engelske og de baltiske selskaber oplever positiv fremgang. EBITDA for koncernen udgjorde DKK 8,2 mio. Columbus IT fortsætter investeringerne i den vertikale strategi med fokus på fødevare-, fremstillings- og detailvirksomhed og følger den annoncerede plan. Ledelsen har igangsat en række initiativer, der har til formål at øge indtjeningen i såvel konsulent- som softwareforretningen. Kombineret med den eksisterende strategi mener vi, at Columbus IT er på rette vej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078