23948sdkhjf

Regeringen skærer massivt i energiteknologiske midler

50 millioner er, hvad energiteknologisk udvikling og forskning har udsigt til i næste års finanslov. I 2011 og 2010 var beløbet det tidobbelte.
Nichevirksomheder, som har modtaget støtte fra grønne forskningsprogrammer, kan komme til at se langt efter de nødvendige støttekroner. Den danske satsning på energi- og miljøteknologi ser ud at blive ramt af omfattende besparelse til næste år.

I regeringens udspil til finanslov 2012 er der således kun afsat 50 mio. kr. til det energiteknologiske udviklings-, demonstrations- og forskningsprogram. I 2011 var tallet godt 500 mio. kr., og i alt havde området adgang til ca. 1 mia. Det skriver politiken.dk.

Stadig penge at slås om
Udsigten til at energi- og miljøteknologisk forskning tilføres ekstra midler fra globaliseringspuljen, som det har været tilfældet tidligere, er også mindre.

Overskydende midler i puljen er i vidt omfang øremærket uddannelsesområdet, skriver politiken.dk. Overfor avisen bekræfter klima- og energiminister Lykke Friis, at globaliseringspuljens beløb er godt halveret, så alle ministerierne nu skal kæmpe om ca. 700 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078