23948sdkhjf

B&O vil skabe hvid aluminium

Ved at skabe hvid aluminium håber B&O at udvide firmaets designmuligheder.
Hvidt aluminium har længe været et efterspurgt produkt. Det har Bang & Olufsen nu tænkt sig at gøre noget ved i et storstilet projekt, som udføres i samarbejde med blandt andre Højteknologifonden, Tribologicentret ved Teknologisk Institut og tre afdelinger på DTU.

- Man har ikke tidligere kunnet lave hvid aluminium, men vi har fået den idé at gøre det ved hjælp af en PVD-proces, hvor man lægger aluminiumen på i et vakuumkammer. Vi tror, det kan lade sig gøre, men det er en teori, vi skal i gang med at efterprøve, siger Ib Kongstad, der er teknologispecialist inden for aluminium hos Bang & Olufsen, til Ing.dk.

Afsat 13 mio. kr.
PVD-processen indbefatter, at emnet indføres i et vakuumkammer, hvor aluminium smeltes over det. Denne proces tager omkring 20 timer, så en af udfordringerne er at korte den ned.

Samtidig holder den hvide maling, aluminium kan belægges med, kun i cirka 20 år nu. Ambitionen hos B&O lyder på mindst 150 år.

- Der er enormt stor interesse for denne type af aluminium. Blandt andet er smykke- og urindustrien meget interesserede, men også inden for arkitektur vil man gerne kunne bruge den overflade, man har lyst til, siger Ib Kongstad med en tilføjelse om, at hvidt aluminium vil give designerne langt større frihed.

Projektet begynder i oktober, og der er afsat 13 mio. kr. til udviklingen af hvidt aluminium alene fra Højteknologifonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094