23948sdkhjf

Nyt sensor-firma skal skabe besparelser hos vandværker

De to virksomheder Montem og Informetic har sammen med Aarhus Vand dannet det nye firma Dryp, der udvikler automatiserede, smarte sensorer til overvågning af vandkredsløbet. Den nye løsning skal gøre det økonomisk tilgængeligt at overvåge vandkredsløbet med hundredevis af sensorer, hvilket kan spare vandselskaberne for millionbeløb på drift- og vedligeholdskontoen og sikre et renere vandmiljø.

Der findes allerede i dag sensor-, hardware- og softwarekomponenter på markedet, men det nye er, at Dryp har udviklet en samlet løsning til vandbranchen, hvor Dryps egne IoT-basede sensorer nemt kan integreres og samstilles med andre datakilder, så vandkredsløbets komplekse interaktioner kan belyses. Samstillingen af disse data vil gøre det muligt for vandbranchen at bruge avanceret data-processering og kunstig intelligens til at omsætte de store datamængder til beslutningsstøtte for investeringer i vand-infrastrukturen.  

- Med Dryp fokuserer vi på at øge udbuddet af målinger med sensorer i afløbssystemet til glæde for hele branchen. Vi fokuserer på åbenhed af data og inviterer til bredt samarbejde på tværs af vandsektoren, og netop derfor er det en bonus, at Aarhus Vand er en aktiv medspiller i selskabet og dets ledelse, fortæller Peter Skovgaard Rasch, direktør i InforMetics. 

Håber på hurtig spredning

Den nye virksomhed har til formål at udbrede de løsninger, som udvikles i DONUT-projektet støttet af Innovationsfonden og i samarbejde med Aalborg Universitet, VandCenter Syd og Aarhus Kommune. Det er det første produkt fra dette udviklingssamarbejde, som lanceres i det nye firma, og selskabssamarbejdet sikrer, at teknologien kan spredes hurtigere til flere vandselskaber.

Og spørger man Christian Østergaard, partner i Montem, har den nye løsning et stort potentiale, når det kommer til udbredelse.  

 - I udvikling af Dryps egne sensorer har vi stor fokus på at simplificere og automatisere håndtering af sensorerne helt fra installation, vedligeholdelse til anvendelsen af observationsdata for at bringe den samlede levetidsomkostning drastisk ned for den enkelte sensor. Dette giver vandbranchen mulighed for at sprede sensorer ud i en hidtil uset skala i vandkredsløbet og øge værdiskabelsen uden at øge omkostningen. Dette har vi blandt andet opnået gennem en fleksibel hardwarearkitektur, edge-processering og en effektiv dansk produktionskæde, fortæller han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.036