23948sdkhjf

Velfærdsteknologiske løsninger skal være erhvervsdrivkraft

Region Syddanmark vil gøre det lettere at etablere privat-offentligt samarbejde om sundheds- og velfærdsteknologiske løsninger, og dermed udnytte erhvervspotentialet bedre.
Det nye tiltag er døbt @aTT - Anvendt Teknologi og Telemedicin.

- Vi har oplevet, at der i erhvervslivet har været forvirring over, hvor man skulle henvende sig, hvis man ville i gang med et samarbejde. De seneste år har Region Syddanmark haft fingeren med i rigtig mange nye initiativer inden for velfærdsteknologi, og nu er det på tide at samle dem for at gøre det nemmere for virksomheder og forskere at indgå samarbejde, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Hurtig udbredelse af teknologiske løsninger
@aTT matcher regeringens vækstplan, der skal bringe Danmark i den globale elite inden for sundheds- og velfærdsløsninger. Initiativet deler nemlig målsætninger om at styrke samarbejdet mellem offentlig-privat samarbejde og om at øge anvendelsen af innovative velfærdsløsninger.

En vigtig ambition bag @aTT er ønsket om hurtigt at få udbredt telemedicinske og teknologiske løsninger på regionens sygehuse og institutioner. Det indebærer bl.a. mål om at udbrede den telemedicinske sårbehandling på hele behandlingsområdet inden for 3 år. Ligeledes skal videokonferenceudstyr udbredes til alle regionens sygehuse i forbindelse med teletolkning og udskrivningskonferencer indenfor 2 år.

@aTT får et sekretariat, som refererer direkte til direktionen i Region Syddanmark, og adressen bliver netop i Forskerparken i Odense, der allerede er internationalt kendt som et førende innovations- og vækstmiljø for sundheds- og velfærdsteknologier, blandt andet takket være Region Syddanmark investeringer i form af viden og penge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125