23948sdkhjf

Her er verdens hurtigste computer

Vestas’ nye supercomputer er verdens 53. hurtigste, men har lang vej op til verdens hurtigste fra Japan, som giver alle andre baghjul.
Der er ensomt på toppen.

I hvert fald har den japanske K Computer fra Fujitsu med sine 548.352 kerner og en regneydelse på otte petaflops langt ned til verdens næsthurtigste computer, som er den kinesiske Tianhe-1A, hvor regneydelsen kun er på 2,5 teraflops.

Faktisk er K Computer hurtigere end de følgende fem computere på listen – til sammen.

IBM og HP dominerer
Det fremgår af den top 500-liste over verdens hurtigste computere, som Berkeley Labs har fremstillet i forbindelse med den store supercomputer-konference ISC'11 i Hamborg.

Først på tredjepladsen finder man et amerikansk bidrag i form af Jaguar fra Oak Ridge National Laboratory med ”sølle” 1,7 petaflops.

Målt på lande sidder USA dog stadig tungt på top 500-listen med godt halvdelen af computerne efterfulgt af henholdsvis Kina og Japan. Tyskland er den største europæiske bidragyder.

Ser man på systemer domineres listen af IBM og HP, der hver har henholdsvis 42,6 og 30,6 procent af markedet.

Vestas-computer nummer 53
Af listen fremgår det, at Vestas’ spritnye supercomputer placerer sig som verdens 53. hurtigste – og i øvrigt er en af bare to dansk placerede computere på listen.

For første gang i den tid Berkeley Labs har lavet listen, er ydeevnen for samtlige computere i top 10 i øvrigt på 1 petaflop eller bedre.

Læs mere om Fujitsus supercomputer her (engelsk).

Se top 500-listen her .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125