23948sdkhjf

Dommer tilbyder elektronikgiganter chokolade for fred

Topledelserne hos Apple og Samsung er nu i dialog, og ved domstolen i Californien håber man, at de to elektronikgiganter kan løse den verserende patentsag i fredsommelighed.
- Jeg vil give jer en æske chokolade!

Sådan lød det utraditionelle tilbud fra dommer ved den føderale domstol i Californien, Lucy Koh, til Apple og Samsung, hvis de to firmaer kan nå til enighed uden hendes hjælp.

De to elektronikgiganter har i flere uger udkæmpet en forbitret kamp, som startede med et søgsmål fra Apple mod Samsung for overtrædelse af firmaets patenter i april, hvorefter Samsung prompte svarede igen med lignende anklager.

Ønsker ikke hemmeligheder offentliggjort
Siden da har sagen altså optaget tid i retssystemet, men efter dommer Lucy Kohs kommentar i sidste uge kunne firmaernes advokater fortælle, at de to topledelser i øjeblikket forhandler med henblik på at finde en løsning.

Samsung har blandt andet bedt Apple om at fremlægge tegninger og modeller for næste udgave af iPad-tavle-PC’en og iPhone-telefonen, mens Apple kræver, at Samsung viser, hvad den sydkoreanske elektronikgigant har i posen for fremtiden.

Apple har bilagt strid med Nokia
Og netop for at undgå denne situation er firmaerne altså nu ved at nærme sig hinanden i en dialog uden for retssalene – endda med chokolade som bonus!

Apple afsluttede i øvrigt en lignende sag for kort tid siden, som endte med, at firmaet indvilgede i at betale Nokia et ukendt beløb for brug af det finske firmas patenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079