23948sdkhjf

Coloplast: Storproduktion kommer aldrig tilbage

Det klassiske samlebåndsarbejde er fortid i Danmark, mener Coloplast, som til gengæld ser helt andre muligheder og fordele ved at beholde hovedkontoret herhjemme.
Den klassiske industriproduktion med ufaglærte fabriksarbejdere ved et samlebånd kommer aldrig tilbage til Danmark.

Det fastslår Allan Rasmussen, direktør for global operations i Coloplast, som over de seneste 10 år har flyttet store dele af produktionen til Ungarn og Kina.

- Kort fortalt – når vi taler ufaglærte fabriksarbejdere – så kan vi ansætte fem i Ungarn for hver gang, vi kan ansætte en i Danmark. Det er klart, at det kan vi ikke lade, som om ikke eksisterer, siger han til Dagbladet Børsen.

Betaler mere i skat og skaber flere job
Danmark skal i stedet konkurrere på den vindestunge del af arbejdet og produktionen. Coloplast har derfor valgt at beholde en mindre del af produktionen herhjemme, så produktudviklingen hænger tæt sammen med produktionen af nye produkter.

Det skyldes, at kompetencer på netop dette område betyder mere end reducere lønomkostninger.

Og i sidste ende mener Coloplast-direktøren ikke, at udviklingen er skadelig for Danmark som helhed.

- Vi er en virksomhed, der vokser, og vi har hovedkvarter i Danmark. Så når vi bliver stærkere til at konkurrere, så betaler vi mere skat i Danmark og skaber flere job – men det er en anden type job, siger Allan Rasmussen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078