23948sdkhjf

Nyt center skal øge dansk design-eksport til Asien

For at styrke eksporten og understøtte innovation i danske virksomheder opretter Danmark nu et nyt innovationscenter med fokus på design i Hongkong.
Det nye innovationscenter skal udnytte Danmarks internationale styrkeposition indenfor produkt- og servicedesign samt styrke eksporten til de asiatiske lande.

Centrets opgaver bliver bl.a. at give danske virksomheder adgang til ny viden og teknologi, matche dem med potentielle samarbejdspartnere og skabe adgang til førende videnklynger.

Innovationscenteret vil desuden arbejde med at tiltrække udenlandske investeringer til Danmark.

- Med det nye innovationscenter i Hongkong får vi et brohoved for eksport af innovative danske produkter og løsninger i en af de mest spændende og dynamiske asiatiske designmetropoler med god adgang til det store kinesiske vækstmarked. Samtidigt giver centeret mulighed for at vi kan styrke videnudvekslingen med de mange etablerede og spirende asiatiske designmiljøer, siger økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Der er afsat i alt 6 mio. kroner til etablering innovationscentret, der ventes i drift i anden halvdel af 2011. Centret bliver det fjerde af sin art, der oprettes i udlandet for at styrke eksport og innovation i danske virksomheder. De øvrige centre ligger i Silicon Valley, München og i Shanghai.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065