23948sdkhjf

Schneider Electric med indisk milliard-opkøb

Den franskbaserede elektronikkoncern forsøger at komme ind på det hastigt voksende indiske marked med stort aktieopkøb i Luminous.
Det indiske marked for vekselrettere oplever i disse år en heftig vækst, som anslås til at være på mere end 20 procent årligt.

Det ønsker Schneider Electric nu at blive en del af. Elektronikkoncernen har derfor opkøbt 74 procent af aktierne i indiske Luminous Power Technologies Pvt. Ltd. for et samlet beløb på €215 mio. (1,6 mia. kr.).

Med opkøbet ønsker Schneider Electric blandt andet at styrke sit navn på det indiske marked, udvide sin produktportefølje og udbygge servicenetværket i Indien.

- Dette opkøb er endnu et væsentligt skridt for Schneider Electric mod at blive ledende i de nye økonomier. Selskabet vil styrke sin position yderligere i Indien, nå en bemærkelsesværdig størrelse i det hurtigt voksende indiske marked for vekselrettere og yderligere konsolidere sit lederskab inden for it-området. Luminous vil også være en platform i forhold til at ekspandere yderligere på markedet for vekselrettere i de nye økonomier, herunder i særdeleshed Mellemøsten, Afrika og Sydøstasien, siger Laurent Vernerey, Executive Vice-President i Schneider Electrics it-afdeling.

Luminous omsatte for €170 mio. (1,267 mia. kr.) i det seneste regnskabsår, men har også en nettogæld på 275 mio. kr. Firmaet beskæftiger 3.000 ansatte på otte indiske fabrikker og en enkelt i Kina.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078