23948sdkhjf

Direktør afviser ingeniørflugt i Nokia

Antallet af medarbejdere, som forlader virksomheden, er ikke større end normalt til trods for de planlagte opsigelser, siger Nokias direktør.
Selv med en opsigelse, der bliver effektueret ved årets udgang, hængende over hovedet, har ingeniørerne i Nokias københavnske afdeling ingen planer om at løbe fra pladsen i utide.

Det hævder administrerende direktør i Nokia, Claudia Simonsen, over for business.dk.

- Jeg tror at de, der er forsvundet, allerede var i gang med at skifte, så vi har ikke haft flere opsigelser end normalt. Jeg har faktisk hørt om nogle, der har sagt nej tak til et jobtilbud efter fyringsvarslet og har valgt at blive, fordi de synes, det er spændende at se, hvad der kommer til at ske her.

Et specielt dilemma
Kritikere har peget på, at Nokia er fanget i et besynderligt dilemma mellem egne og medarbejdernes hensyn. Tankegangen er, at Nokia vil styrke sine konkurrenter ved at lade medarbejderne få arbejde andetsteds, men sådan tænker man ikke, forsikrer Claudia Simonsen.

- Vi står i en situation, hvor vi skal finde en fremtid for 1000 mennesker, så vi kigger på flere muligheder. Vi har fået henvendelser fra mange virksomheder, men der er forskel på, om de tilbyder fem job, 20 job i løbet af et halvt år, om de vil have 300 mand eller om de vil have alle, siger hun.

Åbner eget jobcenter
Direktøren forsikrer, at Nokia arbejder på alle fronter for at skaffe de opsagte medarbejdere nyt arbejde. Nokia er derfor også indgået i et samarbejde med firmaerne Copenhagen Capacity og Invest in Denmark, som har erfaring inden for området.

Samtidig åbner Nokia fra den 27. juni et såkaldt "Bridge Center" på Sydhavnsvej i København.

Systemet er udviklet af Nokias finske hovedkvarter og skal fungere som en slags jobformidlingscenter med rådgivning og hjælp til de opsagte medarbejdere i jagten på et nyt arbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078