23948sdkhjf

DI forventer fremgang i beskæftigelsen

En ny prognose konkluderer, at der nu – for første gang siden krisen – er tegn på en begyndende stigning i beskæftigelsen.
DI offentliggjorde i går sin nyeste Økonomiske Prognose for dansk økonomi, og der er godt nyt for beskæftigelsen:

- Prognosen viser, at vi på kort sigt går fra ingen vækst, over lav vækst, til moderat vækst, primært båret af at eksportmarkederne nu igen vokser. Det er positivt, lyder kommentaren fra cheføkonom Klaus Rasmussen, DI.

Opvejer langt fra finanskrisens nedtur
Ifølge DI’s prognose vil dansk økonomi vokse med 1,9 % i både 2011 og 2012. Væksten bæres frem af en tiltagende vækst i den private sektor og ventes at øge beskæftigelsen i den private sektor med 1.000 personer i år og 12.000 næste år.

Fremgangen er således meget svag sammenlignet med det store tab af arbejdspladser under finanskrisen:

- Vi har udsigt til en stigende beskæftigelse, men en meget, meget svag fremgang målt i forhold til de store fald vi tidligere så herhjemme. Og fremgangen i beskæftigelsen er langt kraftigere i for eksempel Tyskland og Sverige, siger Klaus Rasmussen.

Flere faresignaler
Udsigten til fremgang er naturligvis positiv, men forude lurer en række trusler, og det kan dæmpe væksten igen allerede om få år:

- I første række vil især den svage danske konkurrenceevne og betydelige tab af markedsandele være en hæmsko for dansk eksport og dansk økonomi. Der er stor risiko for at væksten i efterspørgslen i Europa kan aftage igen, og det skærper behovet for en styrkelse af konkurrenceevnen herhjemme, hvis fremgangen i eksporten skal fastholdes, siger Klaus Rasmussen.

Prognosen peger dog også på, at vi på lidt længere sigt igen vil få problemer med mangel på arbejdskraft. Derfor er det nødvendigt, at regeringens tilbagetrækningsreform bliver vedtaget, understreger DI’s cheføkonom.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078