23948sdkhjf

Globalisering eneste vej frem for Europa

Imec-præsident Luc van den Hove slår fast, at Europas producenter af halvledere skal tænke mere globalt i fremtiden for at holde trit med den globale udvikling.
Europa har næsten det hele, når det gælder udvikling og fremstilling af halvledere. Men til trods for – og måske netop på grund af – dette er der ikke råd til at forfalde til selvtilfredshed.

Det fastslog Luc van den Hove, præsident for Imec, tirsdag på årets SEMI Brussels Forum-kongres.

- Vi har betydelige fordele i Europa. Vi har verdens bedste R&D (Research & Development, red.) på universiteter, Fraunhofer og Imec. Vi har nogle af verdens bedste leverandører af udstyr. Vi har nogle af verdens bedste leverandører af materialer. Vi har en stærk værdikæde. Men arbejder vi sammen på en produktiv måde, så vi løfter disse muligheder?, spurgte van den Hove retorisk, før han selv svarede:

- Vi har brug for smart og åben innovation. Vi er nødt til at dele risiciene. Vi er nødt til at samle verdens bedste hjerner. Vi er nødt til at være globale. Der er ingen pointe i at fastholde det i Europa. Se bare på japanerne, som prøvede at fastholde det i Japan. Innovation er nødt til at ske globalt.

Brug de andre - ellers dropper de jer
Ifølge Luc van den Hove handler det om at være den bedste globalt, hvis man ønsker at være den bedste i sin region. Og selv om van den Hove står i spidsen for en organisation, som har 2.000 forskere, et årligt budget på €300 mio. (2,2 mia. kr.) og som har brugt €2 mia. (14,9 mia. kr.) på research og forskning de seneste ti år, advarede han mod, at Europa ikke udnytter sine ressourcer i tilstrækkelig grad.

- Hvis Europa ikke arbejder sammen med de førende i verden, vil de førende i verden arbejde sammen uden Europa, påpegede Luc van den Hove.

Kilde: ElectronicsWeekly

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.435