23948sdkhjf

Mobilindustrien udløser ny IT-boble

Op mod 4.000 selskaber kæmper i øjeblikket for livet og en kapitaltilførsel i Silicon Valley, hvor den næste store boble er ved at blive pustet op med overhængende sprængfare til følge.
Alt for mange virksomheder er baseret alene på en fiks idé, men mangler det rette forretningsgrundlag. Og det vil medføre, at den næste IT-boble snart sprænger i Silicon Valley.

Denne gang inden for mobilindustrien, hvor op mod 4.000 virksomheder alle hungrer efter kapital uden at have gjort forarbejdet grundigt nok.

Mange paralleller til 2000
Det vurderer partner Brian Wilcove fra kapitalfonden Sofinnova Ventures i Silicon Valley i et interview med dagbladet Børsen.

- Der er ingen tvivl. Vi er i gang med opbygningen af en ny boble. Og der er masser af paralleller mellem den seneste boble i 2000 og den, der er på vej her netop nu, lyder den dystre forudsigelse fra Brian Wilcove, der har 15 års erfaring i branchen.

Han understreger, at der findes masser af risikovillig kapital, men at markedet samtidig er alt for stort. Samtidig mangler virksomhederne en forretningsmodel.

Et stort udskilningsløb
Et eksempel af antallet af apps, som i dag er på omkring 500.000. Det vil, ifølge Brian Wilcove, stige til flere millioner. Men reelt vil den enkelte bruger fortsat nøjes med at bruge 10-20 apps på daglig basis.

Ved den seneste IT-boble i 2000 kom firmaer som Ebay og Facebook ud som vindere. Samme billede vil vi se igen, når mobilindustriens IT-boble frister. Men langt de fleste vil knække nakken.

- Ser man den seneste boble, blev selskaber som Ebay skabt. Det er selskaber, der driver en reel forretning. Det samme vil vi se i dag. Selskaber som Facebook vil stadig være her fremover. Men ser man på de mange startups, der er skabt de sidste tre år, det drejer sig om 3-4000 selskaber, er der ingen tvivl. Det vil bestemt ikke blive alle, der overlever. Der bliver et stort, stort udskilningsløb, siger Brian Wilcove.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109