23948sdkhjf

ChemoMetec fortsætter væksten

Også i regnskabet for tredje kvartal af regnskabsåret 2010/11 fortsatte væksten for Allerød-virksomheden.
Med et resultat (EBIT) som forventet og en stigning i omsætningen på 2,3 procent blev regnskabet for tredje kvartal et tilfredsstillende et af slagsen for ChemoMetec.

Af samme grund fastholder firmaet – der udvikler, producerer og markedsfører analyseinstrumenter til celletælling – forventningerne til regnskabsåret som helhed. Det vil sige en omsætning på cirka 37 mio. kr. og et resultat (EBIT) på mellem minus og plus 1 mio. kr.

Det er især salget af engangskassetter, der har trukket udviklingen i positiv retning for ChemoMetec, mens en ny celleanalysator ind til videre har medført mere ventetid end beregnet.

- Introduktionen af ChemoMetecs nye celleanalysator, NucleoCounter NC-3000, har været mere udfordrende end forventet. Dette skyldes hovedsageligt, at markedet har efterspurgt en såkaldt Open Platform, som bringer kunderne i stand til at implementere egne specialanalyser i instrumentet. Open Platform produktet, som udelukkende består af en software pakke, forventes frigivet til salg i slutningen af maj 2011. Med den nye software pakke vil NC-3000 blive markedsført som et attraktivt alternativ/supplement til flowcytometre, som ellers dominerer markedet for avancerede celleanalyser. Den hidtil modtagne feedback fra brugertests af Open Platform har været positiv, oplyser firmaet.

ChemoMetecs analyseinstrumenter markedsføres globalt inden for blandt andet pharma, biotek og landbrug. ChemoMetec har nogle af verdens førende medicinalvirksomheder blandt sine kunder, herunder Novo Nordisk, H. Lundbeck, Merck, AstraZeneca og Johnson-Johnson.

Læs også:
Sorte tal hos ChemoMetec
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078