23948sdkhjf

Ambu mister millioner på patentsag

Med regnskabet for 2. kvartal af 2010/11 følger nyheden om medicoproducentens forlig i den fem år gamle patentsag mod LMA.
Medicoproducenten Ambu havde i 2. kvartal af 2010/11 en omsætning på 255,7 mio. kr., hvilket er en stigning på 9 procent i forhold til samme periode sidste år.

Og det glæder selvsagt adm. direktør Lars Marcher:

- I et vanskeligt marked har Ambu opnået en vækst, der er markant højere end markedsvæksten, og vi har dermed fortsat den positive udvikling og erobret markedsandele. Det er særdeles tilfredsstillende, at vi før engangsomkostninger og særlige poster har genereret en EBIT-margin på 15% i 2. kvartal 2010/11. En forbedring, der kommer fra både udflytning af vores elektrodeproduktion og en generel optimering af virksomhedens ressourcer. Endvidere er det lykkedes at forbedre det frie cash flow markant blandt andet igennem vores arbejde med at nedbringe arbejdskapitalen, siger han.

Patentstrid koster over 30 mio. kr.
Lige så interessant er det dog, at Ambu nok omsider har bilagt den patentstrid med LMA, som har verseret i fem år.

Ifølge kvartalsrapporten skal Ambu betale LMA 43, 3 mio. kr., mens LMA skal betale Ambu 24,6 mio. kr. De to selskaber betaler hver især egne omkostninger, og i alt påføres Ambu udgifter for 31,5 mio. kr. i forbindelse med den langstrakte sag.

Adm. direktør Lars Marcher siger:

- Sidst men ikke mindst har vi i et forlig afsluttet den patentsag, der har verseret siden 2005, og vi kan nu koncentrere os 100% om at udvikle Ambu. Ambu er i god gænge, og til trods for yderligere pres på den globale sundhedssektor fortsætter vi det gode momentum.

For hele regnskabsåret 2010/11 (1. oktober 2010 - 30. september 2011) forventer Ambu en uændret omsætning i niveauet omkring 1 mia. kr. med et resultat før skat på ca. 135 mio. kr.

Læs også:
Ambu-retssag tilbage til distrikts-domstol
Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078