23948sdkhjf

Minister ønsker bedre videnspredning

Ekspertgruppe er nu klar med syv anbefalinger til, hvordan flere små og mellemstore virksomheder i højere grad kan drage nytte af ny viden.
I november 2010 nedsatte videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen en ekspertgruppe, hvis formål var at finde ud af, hvordan flere små og mellemstore virksomheder i højere grad kan drage nytte af ny viden.

- Det er utroligt vigtigt for innovationskraften i vores samfund, at vi sørger for, at den viden, vi blandt andet har på universiteterne og andre forskningsinstitutioner, kan bruges i erhvervslivet. Her spiller de små og mellemstore virksomheder en meget vigtig rolle – de skal nemlig have let adgang til den nyeste viden, så de kan være innovative i udviklingen af nye produkter og løsninger, begrunder videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Rapporten fra ekspertgruppen, som blev igangsat som en del af Regeringens Vækstforum, kan læses i sin fulde længde her .

Et udtræk fra rapporten viser, at den grundlæggende indeholder syv anbefalinger:

• Strategier og handlingsplaner skal styrke samspillet på videnmarkedet
• Øget effektivitet i videnspredningen
• Ny viden og innovation via offentlige indkøb
• Intelligent offentlig regulering skaber innovation
• Faglærte skal opsøge og anvende ny viden
• B2B videnkupon
• Innovationstjek for byggeri, handel og service

Videnskabsministeren understreger, at nogle af anbefalingerne – blandt andet øgede midler til videnpilotordningen – er allerede omsat til politisk virkelighed, mens andre anbefalinger vil blive vurderet i den kommende tid som følge af rapporten.

Læs selv hele ekspertgruppens rapport her .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086